Noul director de la Liceul de Muzică, socrul vicelui CJ Gorj

Dumitru Ciortea, noul director al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, este socrul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. Profesorul de matematică i-a luat locul directorului Dumitru Pasăre, care a demisionat în urma unor scandaluri cu privire la admiterea la o clasă de teatru din liceu. Noul director spune că la clasa de teatru din liceu s-a dat admitere înainte de a primi aprobarea pentru organizarea acesteia.

Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a ales să lucreze la Liceul de Muzică cu profesorul de matematică Dumitru Ciortea, după demisia lui Dumitru Pasăre. “La Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” au fost tot felul de discuţii în ultima perioadă de la copiii care au dat admitere fără să fie aprobată clasa respectivă, discuţii între artiştii de la Liceul de Muzică, aşa că domnul director Pasăre a hotărât să îşi dea demisia, iar eu am hotărât să lucrăm cu profesorul de matematică Dumitru Ciortea”, spune Ion Işfan. Profesorul Ciortea nu este altul decât socrul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. Greşeala lui Dumitru Pasăre, fostul director al liceului, ar fi fost că a organizat în acest an admitere pentru constituirea unei clase de Artă Dramatică, fără ca aceasta să fi primit aprobare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. „Sunt director din data de 12 iulie. În urma analizei făcute de ISJ Gorj s-a constatat că era necesară o schimbare. Clasa a fost propusă de Consiliul de Administraţie al şcolii, ISJ Gorj nu a aprobat-o la început, iar ulterior a fost aprobată în urma insistenţei părinţilor. Au fost cerinţe pentru clasa respectivă şi s-a aprobat. La început a fost vorba de 18 copii care s-au înscris, între timp s-au mai retras când se auzea că nu o să fie clasă, dar clasa cu siguranţă se va realiza”, susţine  Dumtru Ciortea. Directorul demisionar Dumitru Pasăre nu a dorit să facă prea multe comentarii referitor la acest subiect, sugerând că această clasă funcţionează în cadrul liceului din 2004, iar Inspectoratul Şcolar ar fi trebuit să anunţe dacă ar fi dorit să nu se mai constituie această clasă la Liceul de Muzică.

Demitere şi la Mătăsari

Însă aceasta nu este singura schimbare operată în rândul directorilor de şcoli. Recent Rodica Danciu, directoarea Colegiului Tehnic Mătăsari, a fost înlocuită cu Ion Săceanu, care a mai ocupat această funcţie. Decizia a fost luată după ce directoarea a cerut să intre în concediu de odihnă. Sub conducerea lui Ion Săceanu au avut loc mai multe peripeţii, dintre care cea mai cunoscută fiind cea a catalogului din care au fost rupte două pagini. Acestea nu au mai fost găsite niciodată, iar situaţia elevilor a fost reconstituită.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: