Traficanţi de droguri scoşi de după gratii

Mai mulți tineri care la sfârșitul anului trecut erau ridicați de mascați de acasă și duși de procurorii DIICOT în spatele gratiilor într-un dosar de trafic de droguri vor putea sta de acum încolo acasă, alături de cei dragi, în gruparea respectivă fiind și un elev olimpic de la Liceul Teologic din municipiu.

Vinerea trecută anchetatorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpații pe care îi aveau deja după gratii, dar cererea le-a fost respinsă, judecătorii considerând că nu se mai impune o asemenea măsură.

„Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, faţă de fiecare dintre inculpaţii Sporea Constantin Cristian, Voicu Dragoş, Ciuclea Leonard Cosmin, Ilaşcu Camil Alexandru, Vlădulescu Leonard, Groza Tiberius, Turbatu Laurenţiu Florian, pe o durată de câte 30 de zile pentru fiecare inculpat, începând cu data de 04.03.2016 şi până la 02.04.2016, inclusiv. În baza art. 221 alin.1 Cod procedură penală; Obligă aceşti inculpaţii ca, pe durata măsurii prev. de art. 218 Cod procedură penală, să nu părăsească, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, imobilele unde locuiesc”, a decis instanța.

Magistrații le-au interzis acestora să discute între ei sau cu alți inculpați ori martori aflați în libertate, lista fiind una extrem de lungă, printre aceștia aflându-se și Alexandru Mădălin Cremeneanu, implicat și el anul trecut într-un scandal care i-a adus o condamnare cu suspendare după ce și-a recunoscut faptele. Pentru alți inculpați aflați deja în arest la domiciliu instanța a dispus prelungirea măsurii respective. „Prelungeşte măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.03.2016 şi până la data de 02.04.2016, inclusiv, cu privire la inculpaţii Cazacu Gheorghe-Marian, Dumitru Ionuţ-Cristian, Mijea Ioan-George şi Mălăncuş Tiberiu”, se arată în hotărârea judecătorilor, care nu este una definitivă, procurorii DIICOT Târgu Jiu contestând-o deja.

Vizualizări: 1,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: