Gorjeanul „Yellow”, lider al unei grupări de traficanți de droguri în Bihor

Un bărbat de 34 de ani, originar din Târgu Jiu, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Oradea într-un dosar în care acesta este considerat lider al unei rețele de traficanți de droguri din Bihor, gruparea fiind compusă din 13 peroane, majoritatea localnici, printre aceștia fiind și Minodora Ramona Suciu, prietena lui Ion Badea, cel cunoscut de către clienții săi drept „Yellow”.

 Ancheta de la Oradea arată că Badea a rămas acum un an fără loc de muncă și pentru că, anterior, cumpărase cantități mici de droguri de la Timișoara pentru consumul personal, s-a decis să treacă la un nivel superior. Gorjeanul a devenit dealer și pentru asta a implicat în afacere mai mulți orădeni, în mai anul trecut agenții sub acoperire aflând că prin oraș a apărut un personaj nou, care vinde cu 50 de lei gramul de canabis.

Ofițerii au intrat imediat în legătură cu „Yellow” și au cumpărat de la acesta în mai multe rânduri „marfă” adusă de la Timișoara, pentru Badea totul terminându-se în septembrie anul trecut, când agenții l-au ridicat în timp ce cobora dintr-un microbuz cu care venise în Oradea pentru a aduce drogurile. Avea clienți în special din rândul liceenilor, cărora, la început, pentru a-i „dedulci” le oferea gratis mostre. Ulterior prețul creștea până la 70 de lei gramul, tinerii fiind deja dependenți și nevoiți să își cumpere „iarba” fără de care simțeau că nu pot exista. Ancheta a scos în evidență că primele cantități de droguri fuseseră procurate de Badea de la Francis Bunta, un alt traficant pe care procurorii DIICOT îl trimiseseră în judecată în 2014.

 Drogurile, porţionate în faţa copilului

La descinderile făcute la acesta acasă ofițerii nu au dat peste toată cantitatea pe care traficantul o avea și, astfel, 250 de grame au rămas ascunse, fiind scoase ulterior la vânzare, „Yellow” fiind interesat de marfă. Întâlnirea pe care gorjeanul a avut-o cu cel de la care avea să cumpere drogurile s-a produs într-o mașină parcată chiar în fața Judecătoriei Beiuș, traficanții neținând cont că zona era supravegheată video, iar clădirea era păzită de jandarmi. Aici Badea s-a înțeles că cumpere cu 25 de lei gramul de canabis, el revânzându-l la preţ dublu. Ulterior, gorjeanul a cumpărat peste un kilogram și jumătate de droguri, după cum le-a povestit anchetatorilor iubita sa, Minodora Ramona Suciu, orădeanca mărturisind că „marfa” adusă de la Timișoara era porționată la ea acasă, chiar în prezența fiicei sale de 9 ani.

Femeia era implicată în rețea, Badea dându-i telefoane pentru a-i cere să scoată „câinele” la plimbare sau să ia cu ea „adidași”, „mingi”, „pâini”, „tricouri”, etc, toate aceste denumiri fiind coduri folosite pentru drogurile ce urmau să ajungă la consumatori. Pe parcursul cercetărilor, Suciu a recunoscut toate faptele, în timp ce prietenul său a fost de acord să colaboreze cu procurorii DIICOT doar la începutul anchetei. Ulterior el s-a răzgândit și a avut o atitudine „oscilantă”, ceea ce nu i-a împiedicat pe procurori să îl trimită în judecată pe el și pe ceilalți 12 membri ai rețelei. Pe contul său de Facebook, bărbatul spune că a terminat la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, lucru care, dacă se dovedește a fi real, completează imaginea în care un alt sportiv gorjean, Iulian Alexandru Ghișe, a ajuns în spatele gratiilor tot pentru că s-a implicat în astfel de rețele de trafic de droguri.

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: