Condamnare cu executare pentru Otilia Arjocu

Început de an cu stângul pentru fosta funcționară de la Motru a APIA Gorj, Otilia Arjocu, ieri femeia ajungând din nou în spatele gratiilor, loc în care a mai fost la sfârșitul lui 2014 și la începutul lui 2015. Ultimul dosar deschis atunci pe numele său a ajuns acum să fie și primul în care judecătorii reușesc să pronunțe un verdict definitiv și, din nefericire pentru inculpată, cu executare, fapt care a făcut ca femeia să și fie ridicată de acasă de polițiști și dusă la Penitenciarul Craiova pentru a executa pedeapsa decisă în cazul său.

Dosarul respectiv este cel în care Arjocu a fost acuzată de instigare la mărturie mincinoasă, asta după ce le-a cerut unor martore dintr-un alt dosar al său să mintă în fața judecătorului de caz.

Procurorul Laurențiu Grecu a constatat la vremea respectivă că martorele una declaraseră în fața sa la audieri și alta spuseră la instanță în fața judecătorului, după ce fuseseră „învățate” de Arjocu să vorbească în favoarea sa. Reaudiate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, martorele au recunoscut că au mințit la instanță, după ce Otilia Arjocu le ceruse acest lucru. Fosta funcționară a APIA Gorj era însă atunci sub control judiciar și nu avea voie să ia legătura cu martorii din dosar, printre altele, lucru pe care Arjocu l-a ignorat complet. Ea a mers acasă la femei, iar pe holul Judecătoriei, chiar în fața camerelor de supraveghere, le-a cerut martorelor să mintă, ceea ce i-a adus atunci și un mandat de arestare preventivă, care acum o ajută să stea mai puțin în spatele gratiilor.

„Condamnă inculpata Arjocu Otilia, la 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa stabilită durata reţinerii din data de 27.11.2014, ora 16:55 şi a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, de la data de 28.11.2014, la data de 24.04.2015. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar. Obligă inculpata la 1000 de lei cheltuieli judiciare statului”, a decis în iunie anul trecut instanța de la Târgu Jiu, inculpata contestând verdictul. Curtea de Apel Craiova a respins însă contestația și, astfel, ieri Arjocu a ajuns din nou după gratii. Ea a fost dusă direct la Penitenciarul Craiova, femeia mai având pe rolul Curții de Apel alte trei procese penale, drumurile sale dintre locul de detenție și penitenciar fiind scurtate astfel.

Arjocu a fost condamnată și în celelalte trei dosare, dar sentințele nu sunt definitive, în perioada următoare Curtea de Apel Craiova fiind cea care va decide dacă menține condamnările de la Târgu Jiu. Femeia e acuzată că atunci când a lucrat la APIA și-a ajutat un cumnat să obțină ilegal subvenții, dar și pe tatăl fostei sale șefe de la APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, inculpată și ea alături de funcționari de la Primăria Padeș pentru ilegalitățile respective. Un alt dosar în care Arjocu așteaptă un verdict final din partea instanțelor este cel privitor la subvenții încasate ilegal pentru locuri de muncă pe care le-ar fi creat doar pe hârtie, femeile audiate în acest dosar fiind cele care fuseseră învățate să mintă în așa fel încât socrul inculpatei să fie găsit vinovat, nu ea. Otilia Arjocu și-a pierdut funcția de la Motru pe care o avea în cadrul APIA Gorj după ce Agenția Națională de Integritate a găsit-o acum câțiva ani incompatibilă, femeia deținând și o firmă prin care a derulat afaceri, lucru pe care legea i-l interzicea atâta timp cât era funcționar public, ea declarându-se însă mereu nevinovată.

Vizualizări: 491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: