Condamnare definitivă pentru un politician gorjean. Nu mai poate profesa!

Început de an prost pentru politicianul care încă mai este preşedinte al PNŢCD Gorj, Curtea de Apel Craiova dând verdictul final în dosarul în care acesta a fost judecat pentru delapidare.

Matei Catrinoiu a rămas cu sentinţa dispusă anul trecut împotriva sa de Judecătoria Craiova, dosarul judecându-se în Bănie după ce inculpatul a cerut strămutarea acestuia de la Judecătoria Târgu Jiu întrucât aici lucra ca magistrat chiar soţia ţărănistului şef, între timp aceasta ieşind la pensie. În baza acestei sentinţe rămâne definitivă condamnarea de 1 an de închisoare dispusă în cursul anului trecut, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. Prin aceeaşi sentinţă, instanţa a stabilit şi că, pe perioada în care execută pedeapsa respectivă, inculpatul nu mai are dreptul să exercite meseria pe care o avea în momentul comiterii infracţiunii de delapidare. Altfel spus, Catrinoiu nu va mai fi lichidator judiciar în perioada stabilită de instanţă.

Barja şi banii

Problemele penale ale liderului ţărănist se trag de la o afacere derulată acum aproape şase ani, când acesta a vândut barja pe care firma unor romi din cartierul Meteor o avea la Constanţa. Barja a fost dată cu 40.000 de lei, dar mare parte din bani au fost tocaţi de Catrinoiu în interes personal, de aici şi acuzaţia de delapidare. „Inculpatul a declarat că din suma obţinută din vânzarea barjei a retras în mai multe tranşe suma toată de 39.600 lei, cu aceşti bani efectuând diverse plăţi ocazionate de procedura de lichidare. Inculpatul a  susţinut că a întocmit un raport cu privire la modul de cheltuire a sumei obţinute din vânzarea barjei, însă nu a mai putut prezenta acest raport creditorilor, deoarece societatea pe care o reprezenta în procedura de lichidare a fost înlocuită de către instanţa de judecată cu Siomax SPRL”, au reţinut magistraţii în decizia de condamnare a inculpatului.

În cele din urmă, Catrinoiu a fost obligat de judecători să restituie şi banii pe care i-a delapidat.

Denunţător DNA

Liderul ţărănist este pentru prima dată în postura în care are probleme în cazier, mai ales că acum sentinţa este una definitivă. Matei Catrinoiu este însă politicianul care în vara lui 2012, când candida la şefia Consiliului Judeţean Gorj, a fost nevoit să renunţe la campania electorală după ce a denunţat-o pe judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova. El a făcut un denunţ la DNA, spunând că judecătoarea îl şantaja cu nişte poze compromiţătoare, în care apărea alături de ea, în cele din urmă magistratul fiind condamnat la închisoare cu executare. În decembrie 2013, după ce a tocat banii proveniţi din barja romilor din Meteor, Catrinoiu l-a denunţat şi pe fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă.

Vizualizări: 4,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: