Condamnare pentru Cucăilă, cel bătut în sediul Poliției!

A fost „erou” o vreme, dar în cele din urmă s-a ales și el cu o condamnare pentru fapte asemănătoare cu cele pentru care au intrat în spatele gratiilor agresorii săi. Ion Cucăilă, bărbatul din Târgu Jiu bătut în sediul Poliției Municipale în urmă cu câțiva ani de doi agenți și un jandarm, a fost găsit vinovat pentru acuzațiile ce i-au fost aduse, la fel ca și agresorii săi, care au primit ani buni de închisoare.

De data aceasta ancheta a stabilit că el s-ar fi certat cu un vecin de-al său, ar fi mers în locuința omului și l-ar fi luat la bătaie. Cucăilă se apără și spune că totul a fost o provocare și o înscenare din partea colegilor polițiștilor condamnați în cazul său, pe motiv că de răzbunare, dar nu explică și cum l-au „forțat” aceștia să intre în casa vecinului său și să lovească pe acesta. Acum el a fost cel găsit vinovat și condamnat la închisoare. „Condamnă pe inculpatul Cucăilă Ion la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. (…) Condamnă pe inculpatul Cucăilă Ion, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu.(…). Contopeşte cele două pedepse în pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 3 (trei) luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare. (….) Suspendă executarea pedepsei de 1 an şi 3 luni închisoare aplicată prin prezenta pe un termen de supraveghere de 3 ani”, au hotărât magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu.

Obligat să plătească daune morale

Verdictul dat acum de judecători nu este unul definitiv, putând fi contestat. Inculpatul are însă obligația ca pe perioada de supraveghere să fie permanent la dispoziția autorităților și, mai mult de atât, să presteze și 90 de zile de muncă în folosul comunității la o unitate de învățământ din municipiu. Mai dureros pentru Cucăilă este însă, poate, faptul că trebuie să îi plătească victimei sale mii de lei drept daune. „Admite in parte acțiunea civilă și obligă inculpatul la plata către partea civilă Vlădoiu Daniel Dumitru a sumei de 5000 lei cu titlul de daune morale. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Vlădoiu Daniel Dumitru. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a mai hotărât instanța.

Vizualizări: 5,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: