Condamnare pentru un om de afaceri. Ce a făcut!

Încă un așa zis om de afaceri din județ a primit o condamnare după ce și-a încercat norocul și a luat subvențiile pe care statul le-a oferit în anii trecuți celor care creau locuri de muncă în zone defavorizate. Octavian Căpățână provine din Prigoria, localitate care a mai dat pușcăriile încă vreo câțiva „patroni” ce s-au dedulcit la banii statului și care au avut înaintea lui soarta ce pare să îl aștepte pe acesta.

Magistrații l-au condamnat acum la închisoare și, în plus, îi cer să restituie și banii încasați ilegal pentru locurile de muncă pe care le-a creat doar fictiv.
„Condamnă inculpatul Căpăţînă Octavian, la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare.(persoană vătămată AJOFM Gorj).(…) Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare.(persoana vătămată AJOFM Gorj). (…)Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare.(persoana vătămată AJPIS Gorj). (…) Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare. Constată concurente infracţiunile iar în baza art.39 alin.1 lit b C.p., contopeşte pedepsele stabilite, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 8 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse (10 luni), pedeapsa finală fiind aceea de 2 ani şi 6 luni închisoare , ce se va executa în regim privativ de libertate”, au stabilit judecătorii gorjeni. 
În privința prejudiciului, instanța a stabilit că inculpatul trebuie să despăgubească statul pentru banii luați ilegal în anii trecuți. „Admite în parte acţiunea formulată de partea civilă A.J.O.F.M Gorj. Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Creflor SRL Prigoria, la plata către partea civilă a sumei 114.645 lei, despăgubiri, cu dobânzile şi penalităţile aferente, ce se vor calcula de la data încasării subvenţiei până la achitarea efectivă. Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Tavrem Construct SRL Prigoria, la plata către partea civilă a sumei 56.160 lei, despăgubiri, cu dobânzile şi penalităţile aferente, ce se vor calcula de la data încasării subvenţiei până la achitarea efectivă”, a decis instanța.
E greu de crezut însă că statul va mai vedea vreun ban înapoi atâta timp cât sub sechestru se află doar un Matiz pe care patronul din Prigoria îl are în proprietate. Instanța a mai hotărât acum ca mai multe contracte de muncă și state de plată folosite în anii 2007, 2008 și 2009 să fie desființate, inculpatul având de suportat și cheltuieli judiciare de 3000 de lei către statul român. Sentința nu este definitivă deocamdată, putând fi contestată.

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: