Primarul din Albeni vrea să scape și de controlul judiciar

Edilul Ionuț Stan, din Albeni, vrea să scape și de controlul judiciar. La finalul anului trecut, primarul a reușit să convingă magistrații să stabilească o măsură preventivă mai blândă în cazul său după mai multe luni petrecute în spatele gratiilor și, mai apoi, în arest la domiciliu. Așa a reușit să fie pus sub control judiciar.

La sfârșitul acestei săptămâni, primarul a mai depus o contestație la Tribunalul Gorj, solicitând să se renunțe la măsura preventivă impusă în cazul său.

Pe 12 decembrie, instanța a dispus încă 60 de zile de control judiciar pentru primarul trimis în judecată pentru fapte de corupție. De asemenea, el nu are voie să ia legătura în niciun fel cu martorii din dosar.

A ignorat însă acest lucru, zilele trecute, când s-a dus la primărie. Avea o decizie a judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova care îi permitea să revină la muncă numai că, la birou, era nevoit să intre în contact și cu martorii din dosar. De exemplu, sunt 13 persoane din cei 16 angajați ai primăriei, cu care edilul Ionuț Stan nu are voie să vorbească.

În cele din urmă, edilul s-a întors acasă pentru că salariații din primărie au sunat la 112 și au chemat polițiștii în instituție. „Poliția Orașului Târgu-Cărbunești a fost sesizată cu privire la faptul că fostul primar al localității, aflat în control judiciar, s-a deplasat la sediul instituției publice, deși îi este interzis să ia legătura cu angajații, martori în cauza în care acesta este cercetat. Polițiștii efectuează verificări cu privire la respectarea/încălcarea obligațiilor impuse prin controlul judiciar de către bărbat, urmând ca, la finalizarea acestora, să formuleze propuneri legale”, a transmis Poliția după incident.

În total, în dosar sunt 27 de martori. Primarul este judecat pentru luare de mită și trafic de influență.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 1,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: