Gigi Becali riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare  

Patronul echipei de fotbal FCSB a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot. Acesta riscă să fie condamnat după ce a pus ștampila pe buletin la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018, fără a avea acest drept.

Gigi Becali e trimis în judecată pentru fraudă și riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare. Dosarul a fost deschis în data de 3 ianuarie, la Judecătoria Buftea, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. George Becali va fi judecat pentru ”fraudă la vot (art.387 NCP) alin.1 lit. a cu aplicare art. 41 alin.1 C pen”, anunță Gândul.

Becali a fost condamnat, definitiv, de două ori, iar în anul 2013 a primit pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales ”pe o durata de 5 ani după executarea pedepsei principale”. Pe data de 6 octombrie 2018, patronul roș-albaștrilor a trecut peste această pedeapsă complementară și s-a prezentat la secția de votare nr. 84 din Voluntari. Gigi Becali a declarat, la momentul respectiv, că ”dreptul de a vota la referendum nu i-l poate lua nimeni, niciun judecător”.

Potrivit legii, această faptă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: