Condamnare pentru vânzătorii de apă, la preţ de motorină

Încă un proces început la Judecătoria Târgu Jiu s-a finalizat într-un termen mai mult decât rapid, după ce inculpaţii din dosar au decis să-şi recunoască faptele şi, astfel, se beneficieze de pedepse mai blânde.

Este vorba despre trei bărbaţi, doi fraţi din Argeş şi un prahovean, care la sfârşitul anului trecut au venit la Gorj pentru a vinde nişte apă pe post de motorină, indivizii având nevoie urgentă de bani pentru sărbătorile de iarnă. Ulciorul nu le-a mers decât de două ori la fântână, pentru că în a doua zi de Crăciun, un gorjean din Bumbeşti Jiu, angajat, culmea, la benzinăria din localitate, s-a dus la Poliţie pentru a spune că a cumpărat de la nişte necunoscuţi 100 de litri de motorină, combustibilul dovedindu-se a fi, de fapt, apă chioară. Plătise 450 de lei şi aceiaşi sumă a dat-o puţin mai târziu un alt amator de chilipiruri din Teleşti, care a reclamat şi el că fusese păcălit.

În scurt timp poliţiştii au reuşit să le dea de urmă celor trei indivizi, toţi fiind încătuşaţi, în spatele gratiilor rămânând până în ziua de azi. Trimişi în judecată şi acuzaţi de înşelăciune, fraţii Ciprian şi Florin Pârvan au primit o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, cu executare. Cel de-al treilea membru al grupului, Marian Alexandru Băbuş, are şi el doi ani de puşcărie, dar nu îi va executa întrucât sentinţa sa este cu suspendare. Magistraţii au dispus şi ca el să fie lăsat în libertate, dar până redevine o persoană liberă mai are de aşteptat întrucât decizia nu este una definitivă. Cei trei au scăpat uşor şi în privinţa daunelor şi despăgubirilor, cei pe care i-au înşelat neconstituindu-se părţi civile întrucât prejudiciul a fost recuperat la timp de către poliţişti. Escrocii însă au de achitat statului cheltuieli judiciare ce variază între 1200 şi 1500 de lei.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: