Condamnări pentru hoţii de cărbune din zona Motru

Trei gorjeni au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Motru într-un dosar penal în care sunt acuzaţi de furt calificat, păgubitul fiind Complexul Energetic Oltenia care însă nu s-a constituit parte civilă în dosar pentru că și-a recuperat cărbunele furat. Inculpații și-au recunoscut faptele în fața magistraților, mai ales că nu sunt la primele păţanii de acest gen, sentința dată acum de judecători ținând cont și de problemele din cazier ale hoților.

„Condamnă inculpatul Pătraşcu Dumitru Viorel, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (fapte din 14/15.11.2015 şi 15/16.16.11.2016). (…) condamnă inculpatul Pătraşcu Dumitru Viorel, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (faptă din 19.11.2015 ). (…) contopeşte pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.70 din 05.05.2016 cu pedepsele de câte 1 an închisoare aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care se va adăuga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv un spor de 8 luni. Inculpatul Pătraşcu Dumitru Viorel execută pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare”, au decis judecătorii. 

Sentința ține cont de faptul că în 16 noiembrie 2015 inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, un verdict aproape identic fiind dat și pentru Sorin Constantin Gorun, un alt inculpat din dosar, și el având parte de „meniul de 24 de ore” în toamna lui 2015. Același verdict îl vizează și pe cel de-al treilea inculpat din dosar, respectiv pe Cosmin Vasile Vinkler, tuturor fiindu-le interzis ca până la executarea pedepsei să poată fi aleși în vreo funcție publică sau care presupune exercitarea autorității de stat, asta în cazul în care vreunul dintre ei, între timp, s-ar gândi să se apuce de politică…

Vizualizări: 7,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: