Puşcăriaş recidivist, condamnat şi pentru tâlhărie

Un tânăr cu mai multe condamnări la activ pentru diverse fapte, inclusiv pentru mituirea unui agent al Penitenciarului Târgu Jiu, a primit acum pedeapsa și pentru o tâlhărie pe care a comis-o într-una din puţinele perioade în care a fost în libertate. Robert Gheorghe Chiriac, aflat acum în Penitenciarul Craiova, a primit o condamnare de 1 an şi 4 luni, dar pedeapsa finală este mult mai mare.

 Judecătorii au inclus în decizia lor și celelalte condamnări pe care individul le are la activ, în final interzicându-i acestuia inclusiv să ocupe o funcție publică, asta în cazul în care s-ar gândi după eliberare să intre în vreun partid politic și să candideze în alegeri. „Cumulează pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare, aplicată prin s.p.nr.88/2016 a Tribunalului Gorj, cu restul neexecutat din pedeapsa stabilită prin prezenta sentință, de 2 ani și 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.(…) Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, de la data executării pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate. Interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Chiriac a fost obligat de judecători să îi plătească 600 de lei femeii pe care a tâlhărit-o. De asemenea, sentința instanței stabilește cheltuieli judiciare de 2400 de lei pe care individul trebuie să le suporte către statul român. Anul trecut bărbatul a suferit o condamnare definitivă într-un alt dosar, cel care îl vizează pe Petru Rujan, fost agent în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. Rujan a fost mituit de către doi deținuți pe care îi avea sub supraveghere pentru a le permite acestora să dețină telefoane mobile în camera de arest. În schimb, el a primit de la aceștia diverse bunuri, sticle de băutură, telefoane mobile sau parfumuri, în final ajungând să fie și el condamnat pentru fapte de corupție.

Vizualizări: 609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: