Pedeapsă finală pentru poştaşul care a luat banii din pensii

Apelul pe care l-au formulat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești într-un dosar în care un poștaș era acuzat că a delapidat pensiile unor localnici din Stoina nu a fost unul zadarnic. Demersul acestora a fost admis la Curtea de Apel Craiova, judecătorii de aici hotărând acum ca pedeapsa dispusă pentru inculpat să fie ceva mai mare decât cea din toamna anului trecut, dispusă de Judecătoria Târgu Cărbunești.

 Verdictul final nu îl trimite pe Gheorghe Drăgoi în spatele gratiilor, executarea fiind suspendată, dar pedeapsa finală este cu câteva luni mai mare decât cea de la instanța de fond.

„Desface pedeapsa aplicată în sporul de pedeapsă şi pedeapsa rezultantă, pe care o descontopeşte în pedepsele componente. (…)Condamnă pe inculpatul Drăgoi Gheorghe la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute în total pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. Menţine modalitatea de executare stabilită, respective suspendarea executării sub supraveghere (…). Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocat oficiu în cuantum de 260 lei se va vira din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, au hotărât judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

Fostul angajat al Poștei Române este obligat prin sentința instanței să despăgubească unitatea de stat cu banii pe care și i-a însușit pe nedrept. În plus, decizia de la Târgu Cărbunești care îl obliga pe Drăgoi să presteze muncă în folosul comunității a fost menținută și la Craiova. “Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Stoina, jud. Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. Admite acţiunea civilă a părţii civile şi obligă inculpatul la plata sumei de 8278,63 lei către partea civilă, cu dobânda legală aferentă, până la recuperarea integrală a debitului. Obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cheltuieli judiciare către stat”, se precizează în decizia judecătorilor.

Vizualizări: 1,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: