Greblă, pregătit pentru un proces de lungă durată

Procesul în care este judecat pentru fapte de corupție fostul judecător constituțional Toni Greblă se anunță a fi unul de lungă durată. Retras din viața publică după izbucnirea scandalului respectiv, fostul senator de Gorj se prezintă la judecata ce are loc la Înalta Curte de Casație și Justiție, ultimul termen din dosar având loc la sfârșitul săptămânii trecute. Fostul politician spune că sunt zeci de martori care trebuie audiați în dosar și asta doar pentru că procurorul de caz a făcut o anchetă „în orb”, toate persoanele care au dat însă declarații la DNA fiind nevoite să se prezinte pe parcursul procesului și în fața judecătorilor pentru a depune mărturie.

Toni Greblă afirmă că ancheta respectivă i-a cauzat o serie de dificultăți lui și familiei sale, fostul senator fiind acuzat că a derulat diverse afaceri în perioada în care a reprezentat Gorjul în Parlament. Procurorii anticorupție susțin că finul său, Ion Bârcină, alias Dan Goeru, i-a sponsorizat campaniile electorale și i-a făcut cadou și un BMW de peste 50.000 de euro, finul fiind și el inculpat în dosarul ce vizează inclusiv ferma cu struți pe care Greblă și-o amenajase la Telești.

 „Dosarul mi-a creat multe dificultăţi”

„DNA a declanșat o anchetă împotriva mea nu pentru că aș fi comis vreo faptă, ci pentru a face presiuni asupra Curții Constituționale în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor prevăzute în legea fundamentală. Am citat acum din comunicatul plenului Curții Constituționale din ianuarie 2015, nu este doar o apreciere a mea.  S-au audiat zeci de martori și s-a făcut o anchetă „în orb”, așa cum a spus procurorul, adică „vedem ce o ieși”, și de aceea 95% din martori nu au nicio legătură cu niciuna din faptele reținute împotriva mea. Din păcate, DNA a instrumentat superficial sau vinovat această anchetă, iar Justiția este obligată să administreze din nou probele de la urmărirea penală.  Procesele sunt lungi, eu sunt obligat să mă supun acestei proceduri. Din păcate va mai dura mult acest dosar. Stadiul este incipient. Mie și familiei mele mi-a creat multe dificultăți, dar a pus și Înalta Curte într-o situație delicată. Întregul eșafodaj al unor anchete DNA e pus sub semnul întrebării din ce în ce mai mult. Obiectivitatea, imparțialitatea acestei structuri a Parchetului General a lăsat mult de dorit în ultima perioadă”, a menționat Greblă după audierile de vinerea trecută de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: