Condamnat pentru că a fugit de poliție

Un tânăr de 25 de ani, din Târgu Jiu, a fost condamnat pentru că s-a urcat la volan fără permis și a fugit de poliție. Fapta a avut loc în primăvara anului trecut.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 17.03.2018, puțin trecut de miezul nopții, în timp ce conducea pe DJ 661, pe raza satului Bărbătești, bărbatul nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un echipaj de poliție și și-a văzut de drum.

Agentul de la Rutieră, care se afla pe carosabil, a fost nevoit să se ferească din calea mașinii, pentru a nu fi lovit. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea șoferului fugar, autoturismul fiind reperat mult mai târziu în fața unei case, cu portierele încuiate. Așa au aflat oamenii legii că tânărul nu avea permis de conducere, iar autoturismul, un Ford Cougar, era radiat din circulație.

Polițiștii au verificat inclusiv sistemul de supraveghere video al stației de alimentare cu carburant din Cărbunești, care a surprins momentul când tânărul își alimenta mașina.

Trimis în judecată, bărbatul și-a recunoscut faptele. Le-a spus judecătorilor că terminase școala de șoferi și urma să-și ia permisul, iar infracțiunea a fost comisă pe timp de noapte, pe un drum cu o intensitate a traficului scăzută. În plus, are un loc de muncă în străinătate, iar familia se bazează pe ajutorul său.

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis să nu-l trimită în spatele gratiilor. L-au condamnat definitiv la 8 luni de închisoare, dar instanța a decis să amâne aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Vizualizări: 10,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: