Condamnat pentru că a plecat la plimbare cu mașina mamei sale

Un tânăr de 25 de ani din comuna gorjeană Drăguțești a fost condamnat la 8 luni de închisoare, după o plimbare nocturnă cu mașina mamei sale. Judecătorii nu l-au trimis însă după gratii. Tânărul și-a recunoscut fapta și o regretă, așa că magistrații au decis să amâne aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În vara anului trecut, tânărul, aflat la volanul unui BMW serie 5, a fost oprit, în trafic, la un control de rutină. El le-a înmânat agenților de la rutieră documentele autoturismului, spunându-le că nu deține încă permis de conducere.

Profitând de faptul că mama sa era internată în spital, tânărul teribilist i-a luat cheile de la mașină și a plecat, noaptea, la o plimbare în Târgu Jiu. Voia să-și testeze abilitățile de „șofer”, mai ales că numai ce începuse orele de condus.

Ajuns în instanță, tânărul a solicitat judecarea conform procedurii simplificate, necontestând probele administrate în cursul urmăririi penale. Judecătorii au ținut cont de faptul că bărbatul se află la prima abatere de la lege, astfel că au decis să-i amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere, considerând că este „un avertisment” suficient de serios. În plus, tânărul va trebui să respecte măsurile și obligațiile impuse de către instanță, în caz contrar va executa pedeapsa stabilită.

Vizualizări: 3,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: