Afacerist eliberat din pușcărie

Omul de afaceri craiovean Iulian Siclitaru a fost eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu. Magistrații Tribunalului Gorj au decis, pe 5 decembrie, punerea în libertate condiționată a afaceristului condamnat definitiv la patru ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz Mediaș. Sentința este definitivă.

Iulian Siclitaru, 59 ani, a fost trimis în judecată în noiembrie 2007, alături de Dinel Staicu și alți șapte inculpați, toți fiind acuzați că au fraudat Transgaz SA Mediaş cu peste 26 de milioane de lei.

Pe 10 iunie 2015, Curtea de Apel București a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Dinel Staicu a primit 9 ani de închisoare, iar Iulian Siclitaru a fost condamnat la 4 ani de pușcărie. Ceilalți inculpați au primit pedepse cuprinse între 4 și 7 ani de închisoare. Mai mult, instanța a dispus ca inculpații să achite Transgaz Mediaș peste 24 de milioane de lei.

După pronunțarea sentinței, omul de afaceri Iulian Siclitaru nu a fost de găsit. A fost dat în urmărire națională și internațională, fiind reținut de polițiști în ianuarie 2018, pe Aeroportul Craiova, pe sensul de intrare în țară din direcția Marea Britanie. Iulian Siclitaru a ajuns în penitenciar pe 8 ianuarie 2018.

Vizualizări: 4,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: