Numirile de la Aparegio, contestate de şeful PNL Gorj

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a contestat legitimitatea Consiliului de Administraţie interimar al Aparegio. Politicianul spune că administratorii vechi puteau fi menţinuţi în funcţie până la selectarea noului Consiliu de Administraţie al Aparegio, însă s-a dorit eliminarea unor membri incomozi.

Consiliul de administraţie desemnat interimar este format din: Traian Pătrășcoiu, Radu Angheloiu, Eugen Corcoaţă, Simona Râiosu, Liviu Cîlniceanu, Alexandru Zaharia și Marian Spiroiu. Aceștia au fost numiţi fără respectarea legii, spune deputatul liberal Dan Vîlceanu. „Această hotărâre a fost luată în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Alimentare cu Apă şi Canalizare – ADIA Gorj. Practic, votul pentru această componenţă a Consiliului de Administraţie nu a fost luat într-o ședinţă a Adunării Generale a Acţionarilor, așa cum prevede legea. Din ADIA fac parte și alte primării care nu sunt acţionari la Aparegio, deci acelea nu au putut vota. (...) S-au întâlnit în ADIA și acolo au spus ei, probabil, ca să putem da această hotărâre votează numai cei care fac parte din AGA de la Aparegio. Dar nu poţi să faci asta. Ședinţele de la AGA sunt convocate în anumite condiţii care sunt prevăzute în lege”, a spus Dan Vîlceanu.     

Liderul PNL Gorj a explicat că, în aceste condiţii, toate documentele semnate de administratorii interimari ar putea fi anulate. „Acest Consiliu de Administraţie poate să producă documente în legătură cu fonduri europene pe care le va folosi Aparegio. Și atunci s-ar putea să te trezești că trebuie să dai banii înapoi. Nu e de joacă, dincolo de afacerile pe care vor să și le facă, trebuie să se gândească și la faptul că s-ar putea să dea banii aceștia înapoi și îi dau înapoi din banii noștri, că nu vine nici Cosmin Popescu, nici Pătrășcoiu, nici Aurel Popescu cu bani de acasă”, a mai spus Vîlceanu.

Gherghe: Am respectat legea

Directorul ADIA Gorj, Mihai Gherghe, susţine că procedurile de numire a administratorilor interimari de la Aparegio au fost legale. „Pe 14 noiembrie 2017 înceta mandatul foștilor administratori. AGA ADIA, ca autoritate publică tutelară, a luat la cunoştinţă acest lucru și a numit un Consiliu de Administraţie interimar, pentru că acele locuri se vacantau. Prin OUG 109 avem posibilitatea să numim un Consiliu de Administraţie interimar. În același timp, am declanșat procedura de selecţie pentru noul Consiliul de Administraţie. Noi am respectat legea”, a comentat Mihai Gherghe.

Selecţia noului CA, la final  

În această perioadă este în desfășurare selecţia pentru selectarea noilor administratori în baza Legii 109/2011. Opt candidaturi au fost depuse pentru cele șapte posturi de administratori. Pe listă se găsesc Eugen Corcoaţă, Simona Nicoleta Rîiosu, Marian Spiroiu, Traian Pătrăşcoiu, Marian Lumezeanu, Radu Adrian Angheloiu, Mădălina Adina Negrescu şi Tiberiu Trotea. Raportul pentru numirile finale se va face vineri, 19 ianuarie, conform calendarului de selecţie.

Vizualizări: 1,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: