Consilierii PSD Târgu Jiu îşi revocă propriile hotărâri. Reacția PNL!

Consilierii PSD vor să-şi revoce propriile hotărâri, prin care în vară au interzis celor de la Polaris să depoziteze la Târgu Jiu deşeuri din alte județe. PNL Gorj susține că demersul din vară, care a determinat Polaris să sisteze zile bune ridicarea deşeurilor, a fost de fapt un mod prin care PSD dorea să plătească nişte polițe lui Luis Popa, membru al partidului şi director la Polaris.

„PNL Gorj face apel la consilierii care dețin majoritatea în Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu să dea dovadă de seriozitate şi responsabilitate în funcțiile pe care le dețin şi să uzeze de majoritatea pe care o dețin pentru a adopta hotărâri în interesul târgujienilor, nu pentru a-şi pansa, pe spatele târgujienilor, orgoliile rănite”, arată liberalii într-un comunicat.

PNL reaminteşte că, aproape două luni, august şi septembrie 2017, scandalul gunoaielor a deschis jurnalele de ştiri, pentru că prin respectivele hotărâri, care au fost introduse pe ordinea de zi fără o analiză în comisiile de specialitate şi fără aviz de legalitate de la Departamentul Juridic, se modificau clauze prevăzute într-un contract comercial. „Mai mult decât atât, consilierii PSD şi ALDE au forțat adoptarea hotărârilor, profitând de majoritatea pe care o dețin în Consiliul Local şi ignorând atât observațiile juriştilor, cât şi argumentele consilierilor liberali care s-au poziționat împotriva adoptării unei astfel de hotărâri. Totodată, şeful Polaris a avertizat consilierii PSD-ALDE că adoptarea celor două hotărâri inițiate de ei va determina probabil creşterea prețurilor percepute târgujienilor de către societatea de salubritate”, arată PNL Gorj.

Liberalii spun că aleşii locali ai PSD au ignorat specialiştii, au ignorat târgujienii, şi-au trecut proiectele şi s-au trezit în situația în care Instituția Prefectului le atrage atenția că hotărârile sunt considerate nelegale şi vor fi atacate în instanța de Contencios-Administrativ, lucru care s-a şi întâmplat. „Ca să continue teatrul absurdului, pe care cu talent îl joacă PSD-iştii la Tg-Jiu, viceprimarul PSD, Aurel Popescu, depune în data de 16 ianuarie un alt proiect de hotărâre, prin care solicită să-şi revoce propriile hotărâri”, mai spun liberalii, care reamintesc că social-democrații au ştiut de la bun început că nu au viză de legalitate pe proiectele de hotărâre.

Galerie foto


Vizualizări: 566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: