Condamnaţii la muncă în folosul comunităţii îşi pot face pedepsele în şcoli

Gorjenii care au fost condamnaţi la efectuarea unor ore de muncă în folosul comunităţii îşi pot executa pedeapsa şi în unităţile de învăţământ, la întreţinerea spaţiilor. Despre acest aspect au fost informaţi directorii de şcoli de către reprezentanţii Serviciului de Probaţiune din cadrul Tribunalului Gorj.

Directorii de şcoli din Gorj au obligaţia de mai bine de trei ani de a primi în unităţile de învăţământ gorjeni care au primit o condamnare şi care trebuie să efectueze muncă în folosul comunităţii pentru a-şi ispăşi pedeapsa. „Sunt comunităţi mici unde trebuie să indicăm două instituţii şi atunci nu avem ce face, trebuie să includem şi şcoala. Şcoala, în momentul când primeşte decizia de la consilierul de probaţiune, are obligaţia să răspundă şi să indice la ce moment se poate prezenta persoana respectivă să lucreze”, a spus Ioana Mălăescu, reprezentant Serviciu de Probaţiune Gorj.

Condamnaţii pot fi folosiţi în amenajarea spaţiilor verzi, toaletări, precum şi întreţinerea altor spaţii. „Este foarte important să ne spună de ce fel de activităţi au nevoie pentru că nu poate consilierul să le treacă alte activităţi decât ce apare în baza de date. Obligaţia dumnealor ar fi să-i primească, să-i supravegheze în sensul de a se asigura că vin şi lucrează şi cam atât”, a declarat Ioana Mălăescu, reprezentant Serviciu de Probaţiune.

OFERTĂ

Reprezentanţii ISJ Gorj spun că vor primi cu bucurie acest sprijin câtă vreme activitatea şcolii nu va fi periclitată. „Activitatea şcolilor nu are de suferit, dimpotrivă trebuie să aibă de câştigat în toate sectoarele de activitate. Este prima dată când am primit această ofertă de a fi ajutaţi în întreţinerea spaţiilor şcolare, a curţii şi a tuturor spaţiilor în care ne desfăşurăm activităţile”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: