RUINĂ! Pică bucăţi din tavanul Casei de Cultură din Târgu Jiu

Sala de spectacole din Casa de Cultură stă cu lacătul pe ușă din 2014, după un control al pompierilor. De atunci, Primăria Târgu Jiu încearcă să preia imobilul, să-l reabiliteze și să obțină toate avizele necesare. În prezent, Casa de Cultură este în paragină, iar în interior au început să se desprindă bucăți din tavan. Partea din lemn a acoperişului este aproape putrezită şi afectată de umezeală.

De ani buni încearcă municipalitatea să obțină imobilul pentru a-l putea moderniza. Clădirea este evaluată la aproape opt milioane de lei și este administrată de un lichidator judiciar. „Ne-am angajat că vom face toate demersurile necesare. În momentul în care cel care se ocupă de partea de lichidare a acestei clădiri va ajunge la un preț rezonabil, pe care noi să-l putem plăti, vom face tot ce ține de noi să preluăm Casa de Cultură”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Sala de spectacole din Casa de Cultură a fost închisă de pompieri în 2014. Asta din cauza lipsei autorizației privind securitatea în caz de incendiu. Clădirea a fost construită în anii 1970. Nu s-a făcut nimic pentru a fi restaurată. „Este jenant că a fost lăsată în paragină. Înăuntru a început să pice tavanul, iar de afară este degradată. Urât că este lăsată așa chiar în centrul orașului”, este părerea unui localnic. „Rușinos. Nu am cuvinte. Nu avem nicio sală unde să mai mergem la vreun spectacol. Să sperăm că se rezolvă ceva”, spune o târgujiancă.

Galerie foto




Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: