Condescu explică de ce face Călinoiu tuşa la Pandurii

Intrarea Consiliului Judeţean Gorj în asocierea de la Pandurii va trebui din nou votată în ianuarie 2014. Preşedintele clubului, Marin Condescu, a explicat de ce s-a ajuns la această situaţie, în ciuda faptului că decizia a mai fost luată o dată de acţionari pe 9 decembrie. Motivul ar fi acela că angajatul CE Oltenia care a asigurat secretariatul şedinţei AGA nu a întocmit procesul-verbal de şedinţă, iar în hotărârea Adunării Generale s-a consemnat cu totul altceva decât s-a hotărât. Condescu susţine că, dacă ar fi pusă în practică hotărârea cu pricina, aşa cum a fost redactată, s-ar încălca atât OG privind asociaţiile şi fundaţiile, dar s-ar ajunge şi la excluderea clubului din toate competiţiile. Condescu a anunţat convocarea AGA pentru 16 ianuarie, când vor fi primiţi noii membri, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Marin Condescu a anunţat ieri convocarea Adunării Generale a Acţionarilor de la Pandurii pentru data de 16 ianuarie 2014. Primul punct pe ordinea de zi este „Primirea de noi membri asociaţi şi modificarea statutului”.

Clubul Pandurii a explicat ieri într-un comunicat de ce trebuie reluată în discuţie asocierea Consiliului Judeţean Gorj şi a Sindicatului Peşteana, deşi acţionarii şi-au dat votul în acest sens pe 9 decembrie. Potrivit comunicatului, şedinţa cu pricina s-a ţinut la sediul acţionarului CE Oltenia, care s-a angajat să asigure şi secretariatul. Numai că persoana desemnată nu a întocmit procesul-verbal de şedinţă, iar în lipsa acestuia, în hotărârea AGA, atunci când a fost redactată, au apărut alte decizii decât cele luate de acţionari.

Politizarea echipei ar duce la excluderea din competiţii

Astfel, în hotărârea AGA de la Pandurii, aşa cum a fost ea redactată la CE Oltenia, se propune introducerea unui nou aliniat în Statut, din care rezultă nici mai mult, nici mai puţin, decât că acţionarii de la Pandurii au fost stabiliţi de Consiliul Judeţean Gorj, fapt neadevărat. Iată cum ar trebui să sune noul aliniat din statut, în viziunea CE Oltenia: „În urma hotărârii Consiliului Judeţean Gorj, Nr. 98/29.11. 2013, membrii asociaţi ai CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu sunt următoarele persoane juridice: SC Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, Consiliul Local Târgu Jiu, ARTEGO Târgu Jiu”.

Potrivit comunicatului semnat de Marin Condescu, „Introducerea acestui alineat duce la excluderea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu din structurile sportive UEFA, FIFA, FRF şi la interzicerea participării în competiţiile interne şi internaţionale”.  Asta pentru că din formulare ar rezulta că deciziile la club se iau în afara acestuia, de către un organism politic, ceea ce nu este adevărat. Oricum, în realitate consilierii judeţeni au aprobat intrarea CJ Gorj în asocierea de la Pandurii, iar Hotărârea AGA de la Pandurii trebuia doar să accepte sau nu propunerea.

Sindicatul Peşteana, discriminat

Cel care a redactat hotărârea AGA de la Pandurii a avut grijă să blocheze accesul în rândul acţionarilor a Sindicatului Liber „Minerul” Peşteana. „Sindicatul Liber Minerul Peşteana va dobândi calitatea de asociat cu drepturi depline după plata unei contribuţii anuale de 200.000 de lei”, este prevederea pe care Condescu o consideră discriminatorie. Pentru nici un alt membru asociat nu se condiţionează dreptul de vot de plata anticipată a contribuţiei.

„Faţă de aceste aspecte s-a hotărât convocarea AGA în data de 16.01.1014 cu următoarea ordine de zi: Primirea de noi membrii asociaţi şi modificarea statutului; Acordul de finanţare pentru anul 2014 şi aprobarea acestuia; Stabilirea strategiei clubului pentru anul 2014; Prezentarea raportului de activitate pe anul 2013 şi a exerciţiului financiar”, se arată în comunicatul lui Condescu.

Acesta avertizează că în ultimele luni, persoane şi instituţii fără calitate legală au luat decizii cu privire la Pandurii. „Atragem atenţia că mai multe hotărâri nelegale au fost aprobate în numele clubului de către persoane şi instituţii care nu aveau calitatea legală iar clubul va sesiza organele în drept asupra acestor documente”, se arată în comunicat.

TERMEN

Potrivit hotărârii AGA pe care Condescu nu o recunoaşte, acesta avea termen zece zile de la data de 9 decembrie pentru a înregistra modificările la statut în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la Judecătorie. Pentru că nu a făcut-o, Ion Călinoiu l-a acuzat de nesupunere. „Dă dovadă de nesupunere, efectiv. Probabil Condescu rămâne Condescu, dar mă întreb cum văd acţionarii treaba asta. Când un om este împotriva unei decizii luate democratic de acţionari, ceva este în neregulă”, a spus Ion Călinoiu.

facsimil

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: