Pierduţi în ceaţă

Pandurii au fost băgaţi în ceaţă de Petrolul. Trupa lui Contra a câştigat cu 1-0 la Tg-Jiu şi continuă lupta la titlu. Ultimul meci al pandurilor din acest an rămâne cu regretul ratărilor lui Momcilovic sau Buleică.

Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0), Stadion „Municipal” Tg-Jiu, spectatori: 2.000

A marcat: Hamza (52’)

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Mamele, Christou, Momcilovic – Anton, Elton – Distefano (Buleică, 65’), Eric, Nicoară (Sipo, 75’) – Shamsin (Alex dos Santos, 46’). Antrenor: Cristi Pustai

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (de Lucas, 46’), Benga, Guillherme – Hoban, Romario – Boudjemaa, Teixeira, Albin (Mustivar, 71’) – Hamza (Dore, 82’). Antrenor: Cosmin Contra

Cartonaşe galbene: Elton (72’), Buleică (85’) /de Lucas (53’)

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Vasile Marinescu.

Pandurii termină anul pe locul 4 după ce au pierdut aseară cu Petrolul, 0-1. Lupta la titlu e clar o afacere în 3, Steaua-Astra-Petrolul iar gorjenilor le rămâne să se bată cu Dinamo sau Vaslui pentru un loc în Europa League.

Ceaţa i-a încurcat serios

Pandurii şi Petrolul sunt două echipe care ştiu să joace fotbal, dar pe ceaţa de aseară le-ar fi fost greu şi Barcelonei sau Realului să arate fotbal de calitate. Poate la nivelul gazonului vizibilitatea a fost decentă, dar pentru cei 2.000 de spectatori din tribune a fost un chin să urmărească jocul. Nici pentru cei care au ales confortul casei şi al căldurii nu a fost grozav. A fost nevoie de cadre strânse din partea celor de la Digisport pentru cei de acasă să înţeleagă ce se joacă. Prin programarea de meciuri pe 19 decembrie la ora 20:30 Digi se expune la riscul ca audienţele pentru un meci ca Pandurii-Petrolul să fie mult mai mici decât ar fi în mod normal. Să nu mai vorbim de respectul arătat spectatorului plătitor de bilet. Dacă meciul ar fi avut loc în timpul zilei atunci şi fanii ar fi avut ce vedea în loc să încerce să ghicească ce se întâmplă în spatele perdelei de ceaţă. Numai în România se joacă vara la 40 de grade şi iarna la minus 5.

Ocazii mari împărţite

Chiar şi în aceste condiţii vitrege, pandurii şi petroliştii s-au pus repede pe treabă. Nicoară putea marca primul, dar a tras direct în Pecanha. Oaspeţii au replicat prin Hamza. Tunisianul a urmărit o minge la care Stanca a uitat să iasă şi a zguduit transversala din numai 4 metri! Sârbul Momcilovic a combinat perfect cu Shamsin însă şutul său a fost prea slab pentru Pecanha. Tot Hamza a fost cel mai periculos lup pentru poarta lui Stanca. A tras puternic din câţiva metri iar goalkeeperul gorjean a avut o intervenţie de zile mari. O repriză fără goluri, dar cu ocazii uriaşe de ambele părţi.

Ucişi de colţii lui Hamza

Hamza i-a iertat pe panduri de două ori însă nu a mai făcut-o şi a treia oară. A câştigat un duel cu Pleaşcă şi l-a învins uşor pe Stanca din apropiere. Diferenţă mare între acest golgeter pur sânge, Hamza şi atacanţii pandurilor, Shamsin sau dos Santos. Gorjenii nu s-au dat bătuţi şi au alergat după egalare. Prima şansă i s-a ivit lui Eric, dar brazilianul a tras puţin peste dintr-o super lovitură liberă. N-a fost ziua lui Eric, decisiv în atâtea rânduri pentru Pandurii. Cea mai mare şansă de egalare i-a aparţinut lui Buleică. Mijlocaşul introdus după pauză a şutat din afara careului însă mingea s-a dus în bara lui Pecanha. 1-1 raportul la bare, dar pe tabelă scorul a rămas îngheţat la 0-1. Nu numai că nu au încheiat anul pe podium, dar pandurii iernează chiar la 6 puncte distanţă de primele 3 locuri din clasament. După victoriile Stelei şi Petrolului din această etapă lupta la titlu se anunţă una foarte strânsă în retur. Pandurii arată momentan de locul 4, dar nici această poziţie nu e deloc sigură pentru că Dinamo, Vaslui sau CFR Cluj nu se vor preda în retur. Miza pentru Pustai şi compania rămâne aceeaşi, calificarea în Europa League însă pentru asta ar fi nevoie şi de ceva achiziţii în această iarnă.

Moment de reculegere - meciul a început cu un moment de reculegere în memoria liderului de sindicat Vasile Bordei, fost vicepreşedinte al clubului sportiv. Bordei a murit miercuri noaptea în urma unui accident cerebral

Alături de Roman - Eric a intrat aseară pe teren cu un tricou pe care era scris un mesaj de încurajare pentru fostul său coleg de la Mediaş, Dan Roman. Şi asta după ce mijlocaşul Gazului a suferit ieri o fractură de peroneu în partida de la Botoşani, 2-2. "Am vorbit şi cu Eric în vestiar, în astfel de momente nimic nu mai contează. Suntem alături de Dan. Este mare păcat că i s-a întâmplat asta", a spus Pustai care l-a avut elev pe Roman la Mediaş.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: