Condescu vrea o nouă strategie energetică

Sindicatele din minerit şi energie şi-au ales conducerile în acest sfârşit de săptămână. Cei trei sute de sindicalişti aflaţi la Băile Herculane au votat pentru menţinerea în funcţie a lui Marin Condescu, atât în fruntea USM Oltenia cât şi în cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie. Niciunul dintre candidaţii la vreo funcţie nu au avut un contracandidat.

Sindicatele au hotărât în cadrul unei întâlniri avute la Rânca acum câteva săptămâni, votarea noii conduceri, în contextul înfiinţării noii companii Electra. În cadrul acesteia, Federaţia Naţională Mine Energie va fi cea care va avea un cuvânt de spus în negocierea contractelor colective de muncă.

Departament de Energie în USMO

Alegerile la USMO ar fi trebuit să aibă loc duminică însă organizatorii au decis ca acestea să fie mai devreme cu o zi, sâmbătă. Potrivit lui Eugen Iovan, membru proaspăt în USMO, în calitate de şef al unui departament înfiinţat datorită apariţiei Electra, sindicaliştii au hotărât să aibă o duminică liniştită grăbind alegerile. Iovan a confirmat că nimeni nu a avut contracandidat astfel că şedinţa „a mers repede“. Iovan a mai spus că şapte din cei 300 de membri de sindicat prezenţi au votat împotriva lui. „Doar şapte m-au tăiat. Asta e, mai sunt şi din aceştia. Eu o să conduc departamentul de Energie care a fost introdus de când ne-am afiliat şi noi şi va fi înfiinţată şi Electra. Marţi ne întâlnim să avem o şedinţă în noua formulă“, a spus Iovan.

Noua conducere a USMO este formată din preşedintele Marin Condescu şi vicepreşedinţii Constantin Ureche, Viorel Temelescu, Eugen Iovan, Marin Golea şi Gheorghe Etăgan, secretar.

Eugen Iovan a spus că este şeful departamentului Energie din data de 25 martie însă a fost ales abia în acest weekend. Acesta a mai spus că va fi î şedinţă în noua formulă pentru a stabili acţiunile USMO de aici înainte.

Ruşeţ, prim-vicepreşedinte la FNME

Alegeri au avut loc şi la Federaţia Naţională Mine Energie. Preşedinte este tot Marin Condescu în timp ce senatorul Ion Ruşeţ este prim-vicepreşedinte.

Sindicatele miniere şi energetice au adoptat un document la sfârşitul săptămânii trecute la Băile Herculane prin care cad de acord privind realizarea unei noi strategii energetice. Documentul a fost aprobat tot atunci când Marin Condescu a fost reales în fruntea FNME. Condescu a spus în discursul său că actuala strategie energetică a României trebuie revizuită. El a menţionat că strategia actuală este „depăşită şi inaplicabilă” în noua conjunctură economică şi socială.

Federaţia Naţională Mine Energie a militat constant în ultimii ani pentru adoptarea unei strategii energetice care să prevadă inclusiv formarea unor companii regionale mixte pentru producerea de energie. Actualul Guvern a adoptat la începutul anului o hotărâre prin care înfiinţează companiile Electra şi Hidroenergetica.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: