Custozii peşterilor au plantat salcâmi la Polovragi

Actualii custozi ai celor mai importante obiective turistice din Gorj au plantat puieţi de salcâmi pe teritoriul zonei pe care o au în administrare. Ei au promis gorjenilor că îi vor sprijini în acţiunile de ecologizare şi împădurire şi vor încheia parteneriate de colaborare cu foştii administratori.

Reprezentanţii firma Buterfly Effect din Craiova, actualii custozi ai Peşterilor Polovragi şi Muierilor, au participat, week-endul trecut la o acţiune de împădurire organizată de Clubul Montan White Wolf şi Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului. Acţiunea s-a desfăşurat la Polovragi şi Baia de Fier cu sprijinul primăriilor şi al unităţilor de învăţământ din localităţile respective. Aproximativ 120 de persoane au plantat 4.000 de puieţi de salcâm în zona de NE a comunei Polovragi, pe o suprafaţă de circa două hectare. Acţiunea a continuat şi sâmbătă la Baia de Fier unde s-au plantat 600 de puieţi de pin negru. „Acţiunea de împădurire de sâmbătă s-a desfăşurat mult mai greu decât cea de vineri atât din cauza vremii nefavorabile cât şi datorită terenului accidental pe care s-au plantat puieţii”, a declarat Gabriel Chiriac, preşedintele White Wolf Club Baia de Fier.

Promisiuni de la custozi

Printre cele peste 100 de persoane care au participat la împădurirea comunei Polovragi s-au aflat şi 4 reprezentanţi ai SC Buterfly Effect SRL. Aceştia s-au arătat a fi foarte interesaţi de astfel de acţiuni. Ei au promis că îşi vor realiza un calendar de activităţi care să includă atât zona turistică cât şi acţiuni de împădurire. “Actualii custozi ai zonei au promis că ne vor sprijini în desfăşurarea activităţilor noastre, urmând ca pe viitor să creăm parteneriate punctuale privind acţiunile de ecologizare şi împădurire. Astfel de plantări vom mai efectua şi în sezonul de toamnă, firma Buterfly Effect urmând să contribuie şi cu o parte a materialelor”, a mai precizat Gabriel Chiriac.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: