Condiții speciale și la Minprest? Burlan: Vom face demersuri!

Managerul Complexului Energetic Oltenia anunță că și salariații Minprest ar putea fi încadrați în condiții speciale de muncă. Asta ar însemna că și ei s-ar putea pensiona anticipat, la fel ca minerii și energeticieni. Însă până atunci mai este cale lungă.


„Vom face demersuri ca și activități din Minprest să fie încadrate în condiții speciale. Sunt activități care se vor desfășura în aceleași condiții în cadrul subunităților CEO”, a declarat Daniel Burlan, într-o emisiune la Tele3.

De anul viitor, societatea ar putea prinde și mai multe contracte la Complexul Energetic Oltenia. Burlan a explicat că planul de restructurare gândit pentru compania energetică va merge mai departe. Se va aplica așa cum s-a aprobat la Bruxelles și vor pleca acasă alți o mie de angajați, în 2023.

Însă, unele activități din CE Oltenia vor fi realizate cu personal de la Minprest. „Planul de restructurare continuă. În 2023, mai trebuie să restructurăm încă 1.100. Planul de personal este într-o scădere. După 1 ianuarie 2023, parte din activitățile CEO, să nu se înțeleagă că externalizăm personal, le vom face cu personal extern, de la alte societăți. Poate să fie Minprest să presteze activități pentru CEO”, a mai declarat managerul CE Oltenia.

Minerii și energeticienii s-ar putea pensiona anticipat, la 52 de ani. Deși sunt în vigoare două legi, până acum, niciun salariat al companiei energetice nu a reușit să iasă din câmpul muncii în baza acestor modificări legislative.

Vizualizări: 2,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: