Conducerea CE Oltenia, acuzată de abuz şi fals de o familie din Slivileşti

O familie din comuna Slivileşti acuză de abuz conducerea CE Oltenia. Soţii Elena şi Sandu Răduţu spun că terenul lor din satul Ştiucani este folosit abuziv de companie. Aceştia ar fi încheiat o convenţie cu compania pentru cedarea terenului în schimbul unei sume de bani şi angajării a două rude. Numai că, spun ei, directorii din CE Oltenia nu au mai încheiat actul de vânzare-cumpărare, deşi unitatea minieră foloseşte terenul pentru haldare şi că a angajat una dintre rude, deşi convenţia spune că numai după vânzarea terenului se pot face angajările.

Soţii Răduţu deţin în satul Ştiucani o suprafaţă de teren de circa 2 hectare care în prezent este folosit de companie pentru haldare. În 2012, aceştia au încheiat o convenţie cu CE Oltenia pentru a ceda terenul în schimbul sumei de 50.000 lei şi a două angajări. Numai că nici până acum aceştia nu au reuşit să încheie actul de vânzare-cumpărare, drept urmare spun că nici suma convenită cu administraţia nu le-a fost atribuită. Aceştia susţin că directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Sucursalei Divizia Minieră, Adrian Petrescu, a angajat una dintre cele două persoane prevăzute în convenţie, deşi acest lucru este ilegal. Oamenii spun că angajarea a fost făcută pe criterii politice. “Avem o convenţie cu complexul de vânzarea unui teren şi acolo scrie de angajarea a două persoane la finalizarea actului notarial. Domnul Petrescu a abuzat de puterea sa şi a angajat una dintre persoane fără finalizarea actului notarial. Este vorba de Tănasie Adrian Ceauşescu, care este preşedintele organizaţiei de tineret a PSD. Petrescu a dat declaraţie pe propria răspundere că s-a finalizat actul notarial pentru a-l angaja, pe care l-a ataşat la dosarul de angajare, ceea ce este fals, nu am primit niciun ban, nu s-a angajat nici a doua persoană. Este un abuz de putere. Nu avea voie să facă angajarea persoanei respective. Este rudă cu noi, nepotul soţului, este moştenitor, dar nu este corect. Petrescu a spus că pentru Ceauşescu îşi asumă răspunderea, pentru ceilalţi nu. Nouă ne spun că nu se fac angajări”, a declarat Elena Răduţu.

Ameninţă cu plângere penală

Oamenii spun că au mers de nenumărate ori în audienţă la directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, pentru a clarifica situaţia, însă nu au fost primiţi la discuţii. În aceste condiţii, soţii Răduţu spun că vor sesiza organele abilitate. “Domnul Petrescu ne-a spus că Ceauşescu a alergat pentru angajarea la cariera Roşiuţa. Să ne spună şi nouă pe unde să alergăm. Avem un hectar şi 80 de ari în capătul Ştiucaniului, suprafaţă ocupată abuziv de complex. Din 2012 ne chinuim să ne primi banii şi nici până în prezent nu am primit un leu. Am făcut plângere penală pe numele directorului Antonie şi am renunţat la plângere pentru că am făcut acea convenţie. E o faptă penală făcută de domnul Petrescu, de la Investiţii. Vom face o plângere penală să ştie instituţiile statului de fapta domnului Petrescu şi vom anula convenţia. Să-l dea afară pe Ceauşescu”, a comentat Sandu Răduţu. 

Directorul CE Oltenia, Adrian Petrescu, nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la acest subiect.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: