Piaţa modernizată din Novaci, aproape de finalizare

Crescătorii de animale din Novaci îşi vor putea vinde produsele în condiţii civilizate. Spre sfârşitul lunii iulie vor fi date în folosinţă halele special  amenajate într-o piaţă agroalimentară închisă. Astfel, carnea, brânza şi laptele nu vor mai fi vândute pe mese în aer liber, ci într-o piaţă modernă dotată cu vitrine şi lăzi frigorifice. Noua piaţă agroalimentară este racordată la reţeaua de apă şi beneficiază de instalaţie electrică.

Lucrările la noul spaţiu închis din piaţa agroalimentară Novaci sunt pe ultima sută de metri. În momentul de faţă, se fac ultimele retuşuri, iar autorităţile locale speră să o dea în folosinţă spre sfârşitul acestei luni. În hala acoperită sunt amenajate spaţii pentru crescătorii de animale care vor să-şi valorifice produsele. Modernizarea pieţei agroalimentare s-a făcut cu fonduri din bugetul local. „Am amenajat o piaţă agroalimentară închisă în vederea respectării condiţiilor igienico-sanitare, autorizării desfacerii produselor din lapte şi carne. În Novaci sunt foarte mulţi crescători de animale care trăiesc din valorificarea produselor şi ne dorim să aibă posibilitatea de a face un comerţ civilizat chiar în localitatea lor”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Piaţa agroalimentară închisă va fi dotată cu vitrine frigorifice. „Halele pentru vânzarea produselor vor fi dotate cu 16 mese pentru produsele lactate şi 8 mese pentru carne. Acestea vor fi prevăzute cu vitrine frigorifice. De asemenea, noul spaţiu va beneficia de toate utilităţile, apă, curent electric. La ora actuală, suntem aproape de finalizarea lucrărilor şi intenţionăm să o dăm în folosinţă în câteva săptămâni, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni”, a precizat primarul Leuştean.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: