Conducerea CE Oltenia, la discuții cu Orban

Premierul Ludovic Orban are miercuri în program o întâlnire cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile programate pentru ora 12.00 sunt invitați și miniștrii de la Economie - Virgil Popescu și Mediu - Costel Alexe.

Va fi discutată problema blocajului din carierele miniere, care nu mai au front de lucru din cauza birocrației din ministere. De exemplu, la Cariera Roșiuța din zona Motru, compania a cumpărat mai multe hectare de pădure pentru a extinde cariera, dar nu le poate defrișa, blocajul fiind la Ministerul Mediului.

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța a amenințat că minerii vor trece miercuri la defrișarea terenului, ilegal, dacă nu vor fi obținute autorizațiile necesare.

La alte cariere blocajele sunt și de altă natură, dar toate au dus la improvizații tehnologice, la creșterea costurilor de producție. Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a avertizat cu privire la faptul că nu mai este cărbune, iar dacă ar fi cerere de energie, compania nu ar putea să o onoreze. (A.A.)

Vizualizări: 5,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: