Conectare mai rapidă la reţelele de gaze

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri modificările la Legea 123/2013, a energiei electrice şi a gazelor naturale. „Aceste modificări vor facilita conectarea şi accesul mai rapid al solicitanţilor, persoane fizice sau juridice, la reţeaua naţională de gaze naturale”, susţine deputatul de Gorj Mihai Weber.

Acesta anunţă primarii că, pentru a beneficia de prevederile acestei legi, trebuie să parcurgă unele etape. „Să facă o consultare a populaţiei pentru a avea o estimare a numărului de abonaţi şi astfel o estimare a consumului de gaze. Să se organizeze în asociaţii între UAT, deoarece prin asocierea mai multor UAT se vor putea accesa fonduri guvernamentale sau europene pentru realizarea infrastructurii de conectare la reţeaua de gaze, putându-se găsi soluţii chiar şi pentru finanţarea branşamentelor celor care doresc să se aboneze”, a spus Weber.

Printre primarii care s-au plâns că nu reuşesc să alimenteze comuna cu gaze este Ion Bîrcă de la Turburea. „Am o greutate ieşită din comun. Am un proiect cu introducerea gazelor naturale în jumătate din comună şi nu reuşesc cu cei de la Distrigaz să îmi dea aprobare. Să faci investiţia pe banii tăi şi să nu îţi dea ei aprobare pentru extinderea de reţelei! Şi legea îi obligă. Aviz de la ANRE avem. ANRE e trei lulele, trei surcele în faţa lor. De 9 ani mă lupt şi nu reuşesc pentru că se împotrivesc nişte şmecheri de la Distrigaz”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea. (A.A.)

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: