Confirmă că este propus pentru funcția de prefect de Gorj

Iulian Popescu, vicepreședinte PNL Gorj, este propunerea organizației județene pentru funcția de prefect de Gorj. Informația a fost confirmată de Popescu. El a declarat că au fost discuții în partid și este propunerea de prefect după demisia Cristinei Cilibiu.

Cristina Cilibiu a anunțat luni, în exclusivitate pentru Pandurul, că a decis să solicite eliberarea din funcția de prefect.

Tot ea a spus că a știut că va ocupa funcția temporar: ”Am stabilit de la început cu echipa din care fac parte că voi ocupa funcția până când vom alege să susținem un coleg cu planuri și asumări politice pentru 2024”. Aceasta va reveni la ADR Sud-Vest Oltenia, o instituție care implementează proiecte pe fonduri europene. 

Cilibiu a devenit prefect în septembrie, însă, mandatul, deși scurt, a fost intens, cuprinzând și o perioadă foarte dificilă cauzată de cutremurele începute în februarie, dar și cel mai grav accident petrecut în minerit, când trei persoane au murit și alte zece au fost rănite.


Contactat telefonic, Iulian Popescu a confirmat că este propunerea pentru funcția de prefect, dar a menționat că nu vrea să facă alte comentarii în această etapă.

Numirea ar trebui să se facă în această săptămână, ședință de guvern fiind programată în ziua de miercuri.


Iulian Popescu a intrat în politică în 2020, după 16 ani de antreprenoriat, când a candidat la alegerile pentru președinția Consiliului Județean Gorj. Deși intrat în luptă înainte cu câteva luni de scrutin, Popescu a atras atenția prin campania pozitivă pe care a avut-o și prin proiectele pe care le-a propus pentru Gorj. El a obținut atunci cu 3% peste media partidului în Gorj. Ulterior a ocupat funcții în Guvern. A lucrat la mai multe proiecte importante din domeniul digitalizării reușind să le deblocheze. A susținut schimbări legislative care să permită dezvoltarea fondurilor de investiții în România și atragerea de investitori mari, a fost parte la negocierea documentului privind spațiul comun digital România-Moldova și a contribuit la soluționarea altor probleme punctuale din domeniul cercetării. A deschis un subiect interesant pentru investitorii în automotive și cercetare, testarea mașinilor autonome în România. 

Popescu a preluat recent funcția de președinte interimar al organizației din Târgu Jiu a PNL. Cutuma din partide arată că președintele organizației este și candidatul la primăria reședință de județ, însă această ipoteză nu a fost confirmată până în acest moment.

Vizualizări: 4,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: