Un parlamentar gorjean promovează portul tradițional

O mare de oameni îmbrăcați în straie populare. Asta au admirat oamenii care au ajuns la Novaci, la Festivalul Urcatul oilor la munte. Printre cei care au luat parte la sărbătoare a fost și deputatul Radu Miruță, de loc din Novaci. Atât el, cât și soția sa au îmbrăcat haine tradiționale, specifice zonei submontane.

"Fiecare dintre noi contribuim pentru ca locurile in care am copilarit sa ramana cu magia lor. Astazi, la Novaci, este despre traditia urcatul oilor la munte, moment si sarbatoare reprezentative pentru fiecare novacean, pentru intreaga comunitate de sub munte.

Atat de mult si de multe inseamna aceste haine la Novaci, incat bucuria imbracarii lor vine la pachet cu multa responsabilitate. De la educatia primita si data mai departe, la deciziile mai mari sau mai mici pe care uneori le avem in maini, la onestitatea caracteristica oamenilor de aici, la continuarea traditiei, toate sunt datorii pe care fiecare novacean si le indeplineste cu cinste astfel incat imaginea perfecta a zonei sa dainuie imaculata pentru totdeauna prin contributia fiecaruia dintre noi", a fost mesajul parlamentarului. 

Galerie foto





Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: