Conflictul de la Grădiniţa „Mihai Eminescu” s-a stins

Părinţii unor copii de la Grădiniţa „Mihai Eminescu” au protestat vineri dimineaţă, nemulţumiţi de o decizie a conducerii unităţii prin care se renunţă la serviciile unei educatoare ajunsă la vârsta pensionării. Părinţii îşi doreau ca educatoarea Ligia Giorgi să pregătească în continuare grupa mijlocie, până copiii ajungeau la vârsta şcolarizării.

Conducerea Grădiniţei „Mihai Eminescu” a rezolvat neînţelegerile cu părinţii copiilor de la grupa mijlocie, program normal, nemulţumiţi de faptul că educatoarea va fi înlocuită. „Am discutat cu reprezentanţii comitetului de părinţi şi le-am explicat faptul că postul doamnei educatoare a fost restrâns. Din cauza lipsei copiilor din 5 grupe, la Grădiniţa cu program normal au mai rămas doar patru. Trei dintre posturi au fost scoase la concurs şi sunt deja ocupate. Neînţelegerile s-au lămurit, copiii au intrat la cursuri, iar părinţii au realizat că doamna educatoare s-a pensionat”, a declarat Ileana Lastovietchi, directorul Grădiniţei „Mihai Eminescu”.

Totodată, aceasta i-a asigurat pe părinţi de faptul că grupa mijlocie va fi preluată de către altă doamnă educatoare, la fel de dedicată meseriei ca şi Ligia Giorgi. La rândul său, inspectorul general al ISJ Gorj a dat dreptate conducerii grădiniţei. „Am auzit de doamna Giorgi, foarte multă lume a vorbit-o de bine. Doamna iese la pensie, nu o schimbă nimeni, numai dacă nu am avea oameni ar putea rămâne. De la grădiniţă au publicat posturile vacante şi nu i-au dat acceptul doamnei. Nu pot să trec peste Consiliul de Administraţie de la grădiniţă”, a precizat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. 

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: