La ce înălţime se pune corect televizorul pe perete

Montarea televizoarelor pe perete a dus la crearea de spaţiu în zonele în care acesta era amplasat pe un corp de mobilier. Totuşi, dacă alegeţi acest mod de plasare a televizorului trebuie să ştiţi înălţimea corectă la care trebuie montat televizorul.

Montarea pe pereţi a televizoarelor este varianta optimă atunci când nu avem suficient spaţiu, dar trebuie ştiut că există o regulă şi pentru acest lucru.

Noile modele de televizoare sunt tot mai uşoare şi mai subţiri şi se poate renunţa la vechea comodă pe care era amplasat televizorul.

Înainte de a începe să îți găurești peretele trebuie însă să ştii care sunt factorii de care trebuie să ții cont pentru a te putea bucura pe deplin de noul tău televizor.

Trebuie să ţii seama de înălțimea membrilor familiei, mărimea televizorului, precum și de cea a mobilei pe care staţi în cameră. Dacă televizorul nu este montat la nivelul potrivit te poți alege cu dureri de gât sau de umeri, ceea ce va avea impact major asupra vieții de zi cu zi.

În primul rând, când se montează un televizor pe perete, se ia ca punct de referință centrul ecranului. Apoi, se măsoară distanța de la podea până punctul stabilit, pentru a ne da seama care va fi înălțimea potrivită. Încearcă să măsori nivelul la care te uiți la ecranul televizorului din trei unghiuri diferite și marchează-le pe perete cu un creion. În acest fel, vei putea stabili înălțimea la care aparatul ar trebui montat. După aceea, centrul TV-ului se poziționează la jumătatea acestei linii.

Un alt factor important este și unde stăm când ne uităm la televizor sau ne jucăm pe consolă, în cazul copiilor. Înălțimea canapelei, fotoliilor sau scaunelor din cameră reprezintă un alt factor de care trebuie să ținem cont. Dacă ai două astfel de obiecte de mobilier în cameră, se face o medie a înălțimii, astfel încât să te asiguri că te uiți fix la centrul televizorului. Cel mai bine este să îl poziționezi cât mai aproape de nivelul ochilor.

În ceea ce privește distanța dintre noi și ecran, lucrurile variază în funcție de dimensiunea televizorului. În cazul celor cu diagonala cuprinsă în intervalul 165 – 175 cm, specialiștii din domeniu recomandă o distanță de aproape trei metri pentru că, dacă nu este respectată, riscăm să ne alegem cu dureri de ochi.

Vizualizări: 3,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: