Conflictul dintre două instituții din Gorj, în atenția ministerului de resort

Neînțelegerile dintre Serviciul de Ambulanță Gorj și Spitalul Județean vor ajunge pe masa celor de la Ministerul Sănătății.

Pentru transportul unui pacient între două cladiri ale Spitalului Județean, ambele în Târgu Jiu, unitatea medicală plătește Ambulanței 6-700 de lei. S-a ajuns la acest preț după ce Serviciul Județean de Ambulanță a făcut o reactualizare a tarifelor după aproximativ 5 ani. Luat prin surprindere, spitalul a ajuns în incapacitate de plată pentru că nu a prevăzut aceste noi sume în bugetul aprobat la începutul anului. Pentru ca pacienții să nu aibă de suferit, s-a încercat găsirea unei soluții. 

"Nu aș putea să spun că avem niște concluzii foarte clare. Ce este clar, este că serviciile se vor desfășura în continuare și că oamenii nu vor avea de suferit. Modul cum va fi calculat tariful și care va fi acesta, vor stabili ulterior. Le-am recomandat celor de la Ambulanță să solicite un punct de vedere ministerului de resort, Ministerului Sănătății. (...) Ne-am dus la îndeplinire rolul de mediator, am încercat să mediem acest conflict, am cerut mod de calcul și tarife și de la alte județe pentru a face o similitudine, dar totul va depinde de punctul de vedere al ministerului. Dacă îl asculți pe fiecare în parte, tinzi să-i dai dreptate fiecăruia", a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: