Cum se ţine geamul, închis sau deschis, pe timp de caniculă

Canicula a devenit o problemă de zi cu zi şi pentru locuitorii din România. Aceasta tinde să fie una dintre marile probleme pe timp de vară de acum înainte după ce schimbările climatice din ultimii ani au făcut ca temperaturile să crească tot mai mult în sezonul estival și să atingă maxime istorice. 

Temperatura în jurul valorii de 40 de grade Celsius este tot mai des întâlnită și oamenii nu mai știu ce să facă pentru a se răcori. Potrivit specialiștilor în sănătate, persoanele care suferă de diferite afecțiuni trebuie să se ferească de aceste temperaturi caniculare și să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar. Problema este că și în interior atmosfera devine sufocantă atunci când temperatura se apropie de 40 de grade Celsius. Cei mai mulți oameni aleg să deschidă fereastra pentru a intra aer proaspăt, însă acest obicei nu este tocmai corect. Conform specialiștilor în meteorologie, atunci când temperatura de afară este mult mai ridicată decât cea din casă nu este indicat să se deschidă fereastra, fiindcă acest lucru nu va face decât să intre aer și mai cald.

În perioada zilelor caniculare, este indicat ca aerisirea încăperilor să se facă seara, după ora 21:00, sau dimineața, până în ora 09:00. În restul orelor, geamul trebuie să rămână închis, fiindcă temperatura de afară este mai ridicată decât cea din casă și va intra doar aer cald în locuință.

Dacă este mai rece înăuntru decât afară, ar trebui să ții ferestrele închise. Dacă aveți o zonă umbrită în spatele casei, spre exemplu, este posibil să puteți deschide o fereastră acolo, dar, în general, nu este recomandat să deschideți geamurile. 

Totodată, este indicat ca draperiile să fie trase atunci când temperatura se apropie de pragul canicular. În felul acesta razele solare sunt blocate să intre în încăpere și să crească și mai mult temperatura în locuință. Așadar, atunci când vremea afară este mai caldă decât în interior țineți geamurile închise. 

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: