Spitalul Județean ar putea sesiza Colegul Medicilor după ce un copil de 13 ani a fost tratat inuman

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus, astăzi, 26 iulie 2022, constituirea unei comisii de verificare a aspectelor sesizate de un târgujian care a mers la Urgențe cu băiatul de 13 ani și starea acestuia s-a înrăutățit.

De asemenea, s-a stabilit ca o concluzie să fie dată până pe 20 august. Comisia de verificare va decide și ce măsuri se impun în acest caz.


”După ce va fi finalizat acest raport, și în funcție de concluziile membrilor comisiei, managerul va sesiza și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Gorj”, transmite Spitalul Județean Târgu Jiu.


Tatăl copilului a povestit într-o postare pe Facebook experiența de la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Copilul de 13 ani s-a lovit, a mers la Urgențe, l-au cusut, iar rana s-a infectat. În final, copilul a ajuns la un spital din București, iar astăzi a fost externat: ”Copilul meu a căzut si s-a tăiat într-o bordură așezată "bine" in ciment..(acum s-a pus pământ). Ajungem la spital, l-au curățat cum au știut, l-au bandajat, i-au pus mana agățată de gât, i-au făcut radiografie si gata, totul bine. Asistentul si doamna asistentă, că doctorul sigur avea si el treaba..”.

Pentru că băiatul se simțea din ce în ce mai rău, iar mâna era tot mai roșie, părinții au revenit al spital. Acolo, planul era să-i facă minorului anestezie totală: ”După 2 zile, administrându-i antibiotic, copilul face febră, mâna roșie! Sunăm un domn doctor și ne spune.."că-i normal să facă febra si după 7 zile si că arată bine rana! Noi l-am crezut pe doctor că doar el a învățat carte...și mâna se tot înroșea, copilul făcea febra si nu știam ce să facem! După 3 zile ne-am întors la urgență, primul doctor a fost depășit de situație, l-a chemat pe “șeful lui" spunându-mi că ”mda, nu arată prea bine, mâine îi facem totală si vedem ce e aci”. Eu le-am spus ca "aci" este ce au lăsat asistenta si asistentul care l-au curățat și cusut ca pe un ciorap.  Nu este normal să facă experimente pe un copil de 13 ani un asistent si o asistentă "testându-și abilitățile de croitor" și doctorul de gardă să fie indiferent! Pe scurt..n-au curățat bine zona și copilul a făcut o mare infecție”, a scris Dragoș Voinea. 

Vizualizări: 3,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: