Văcaru, trei joburi într-o săptămână pentru a ajunge prefect

Alin Văcaru va fi instalat la sfârşitul acestei săptămâni în funcţia de prefect, dar pentru asta a trebuit să facă o grămadă de schimbări în viaţa lui. Acum trei zile, a renunţat la funcţia de director adjunct la Minprest Rovinari şi a devenit, pentru foarte scurt timp, consilier principal la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Artificiul era necesar, pentru că nu putea ajunge prefect decât dintr-o funcţie publică. Văcaru a renunţat şi la calitatea de membru PSD, iar săptămâna viitoare îi va înceta şi mandatul de consilier judeţean.

Conform unui document postat pe internet, pentru a deveni funcţionar public, calitate pe care nu o avea, Alin Văcaru a participat la un concurs de recrutare pentru un post de consilier principal în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, unde la proba scrisă a obţinut 96 de puncte dintr-un total de 100.

alin_vacaru_anrp

Văcaru şi-a dat şi demisia din funcţia de director adjunct în cadrul Minprest Serv Rovinari în urmă cu câteva zile. Urmează ca în locul său să fie numită o altă persoană. “Domnul Văcaru de acum trei zile şi-a făcut lichidarea, nu mai este angajat al Minprest. Şi-a prezentat demisia, iar încheierea contractului s-a făcut cu acordul părţilor”, a spus Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii.

Pentru a nu intra în stare de incompatibilitate, Alin Văcaru trebuie să renunţe şi la calitatea de consilier judeţean. Se va pune problema încetării mandatului de consilier judeţean în şedinţa Consiliului Judeţean anunţată pentru data de 29 ianuarie, acest punct fiind deja introdus pe ordinea de zi.

Trecutul viitorului prefect

Pentru a fi instalat în funcție, Alin Văcaru mai are nevoie doar de publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial. Principalii lideri ai PSD Gorj, Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu, l-au felicitat și vorbit de bine pe viitorul reprezentant al Guvernului în teritoriu, amândoi fiind convinși că vor avea o colaborare bună cu Văcaru.

Încrederea exprimată public de cei doi șefi ai PSD Gorj amintește însă de alegerile locale din 2008, când Alin Văcaru a demisionat din partid pentru că nu a fost inclus în lista cu primii zece candidați pentru Consiliul Municipal Târgu Jiu. Fruntaș la lipit afișe pentru filială în campaniile electorale precedente, tânărul politician de la acea vreme și-a încercat norocul ca independent, fiind votat de vreo 400 și ceva de alegători, suficient cât partidul să-i ierte greșeala de a deveni independent, Văcaru fiind ajutat apoi de PSD în cariera personală.

Partidul nu l-a iertat atât de repede, mai ales că în acea perioadă PDL era la guvernare, motiv pentru care actualul prefect a trebuit să se descurce pe cont propriu, lucrând la firme private, inclusiv la un cazino din centrul orașului. Alin Văcaru nu evită să vorbească despre acel episod și spune, pentru cei care îl acuză că nu are experiență în funcții de conducere, deși a fost și șef la Agenția de Prestații Sociale, că perioada în care a lucra la cazino a fost una în care a avut în subordine 15 oameni. „Am lucrat mai întâi la Artego, pe un post simplu, iar apoi am găsit pe internet postul de la firma pentru care a trebuit să amenajez de la zero sala de cazinou despre care se vorbește atât. Am muncit din greu acolo și am avut în subordine 15 oameni, iar la final, când am decis să plec, am fost chemat la București pentru a mă convinge să mai rămân, dar am decis să fac și altceva în viață. Nu mi-e rușine cu acel job pentru că, repet, am fost la muncă, nu la furat”, spune Alin Văcaru.

SURSE

Actualul prefect va fi promovat pe o funcţie de conducere în Ministerul Justiţiei. Potrivit unor surse, Teodorescu va reveni în PSD şi în cel mult o lună va prelua şefia filialei Gorj, condusă acum de Florin Cârciumaru. Această mutare ar face parte dintr-o strategie a premierului Victor Ponta.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: