Războiul Mosor - Belgher continuă. Medierea a eşuat!

Încercarea comisiei de mediere stabilită la nivelul alianţei UNPR-PSD pentru aplanarea conflictului dintre primăriţa de la Alimpeşti, Elena Mosor, şi consilierul local Leonida Belgher a eşuat. Mosor nu s-a lăsat înduplecată de comisie şi vrea în continuare să-l vadă exclus pe uneperistul Belgher din consiliul local şi din partid. Conducerea UNPR Gorj se va întruni astăzi şi va repune în discuţie conflictul dintre cei doi. Mosor a trimis ieri un alt memoriu prin care a cerut excluderea din partid a consilierului şi nu retragerea sprijinului politic, aşa cum a menţionat în primul memoriu.

Comisia de mediere formată din reprezentanţi PSD Gorj şi UNPR Gorj a mers luni seara la primăria Alimpeşti. Aici au fost consultaţi, pe rând, atât primăriţa Elena Mosor, cât şi consilierul local Leonida Belgher, dar şi ceilalţi consilieri locali şi funcţionari ai primăriei. Încercarea comisiei de a stinge acest conflict, istoric deja, a eşuat.

UNPR Gorj va dezbate astăzi din nou acest subiect. „Am încercat să o convingem pe doamna primar să-i mai dăm o şansă domnului consilier Leonida Belgher, care s-a angajat că-şi schimbă atitudinea şi va respecta legea 215 şi 393 privind statutul aleşilor locali. Se pare că doamna primar nu doreşte să-i acorde o ultimă şansă şi susţine în continuare ca UNPR să ia o decizie importantă, şi anume excluderea din partid. UNPR are miercuri şedinţă de birou politic judeţean, numai acest organism poate să decidă excluderea unui membru de partid. Comisia va prezenta şi alte aspecte constatate la nivelul localităţii”, a declarat Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj.

Mosor: Îmi menţin poziţia

Primăriţa Elena Mosor spune că nu va da înapoi şi că nu se lasă până nu îl va înlătura pe consilier din partid, dar mai ales din consiliul local. „Îmi menţin poziţia care a avut-o şi sper că  această comisie a înţeles că nu este posibilă menţinerea lui în funcţia de consilier. O să mai trimitem un memoriu acum domnului Vlaicu, care de această dată a avut o poziţie corectă (...) Cerem excluderea, motivele sunt aceleaşi, doar că noi am zis iniţial să-i retragă sprijinul politic şi mă gândesc că cine ştie ce au înţeles, să îi dea o mustrare şi n-ar echivala cu excluderea. Nu voiam să se prevaleze nimeni de o expresie. Comportamentul lui nu face cinste nici UNPR, nici PSD, ca partid aliat. Nu acceptăm huligani în rândul partidului nostru”, a comentat Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti.

Primăriţa a mai spus că va face memorii la şefii de la centru ai celor partide numai în cazul în care UNPR nu-l va exclude astăzi pe Belgher.

Belgher: UNPR nu va asculta inepţiile primăriţei 

Pe de altă parte, consilierul local Leonida Belgher trage nădejde că cei din conducerea partidului nu vor lăsa garda jos. „Toţi angajaţii primăriei sunt implicaţi în aceste lucrări fictive făcute în comună şi e normal să sară la gâtul meu. Eu cred că UNPR ţine la oameni şi face politica omului şi nu a partidului. Gândesc că UNPR va merge împreună cu mine şi nu va asculta inepţiile primăriţei de la Alimpeşti”, a spus consilierul local Leonida Belgher. 

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: