Consilier din Negomir lovit cu toporul

Bătaie în toată regula ieri pe un deal din Negomir, după ce autorităţile locale din comună au decis să mute cu nici o jumătate de metru un tub ce joacă rolul unui podeţ care preia apa scursă dintr-o baltă aflată la marginea unor terenuri agricole. Lucrarea de mutare a tubului urma să fie efectuată de un consilier local, Eliodor Marcu, care a mers acolo cu un buldoexcavator al Primăriei, el ştiind să manevreze astfel de utilaje.

Împreună cu câţiva beneficiari de ajutoare sociale obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, consilierul local s-a apucat de treabă fără să se gândească la faptul că ar putea fi cineva supărat de faptul că drenează apa mai bine. Proprietarul unui teren din zonă, aflat în vecinătatea şanţului pe care curgea apa respectivă, a venit supărat la locul său şi s-a luat la ceartă cu Marcu, reproşându-i că, de fapt, dirijează apa către culturile sale agricole şi, astfel, îl păgubeşte. Florin Blidaru, de 27 de ani, nu a fost de acord  cu mutarea tubului de beton şi, ca urmare, între acesta şi Marcu a izbucnit un scandal.

Unii martori oculari au povestit că în cearta care a urmat tânărul s-ar fi folosit de un topor pe care îl avea cu el şi l-ar fi lovit cu muchia pe consilierul local, rudele lui Blidaru negând însă categoric acuzaţiile respective. Acestea spun că, din contră, tânărul a aruncat toporul din mână tocmai pentru a nu se folosi de el din greşeală, mai ales când ar fi văzut că este înjurat de cel care lucra pe buldoexcavator. Cert este că la faţa locului a fost solicitată şi o ambulanţă, Marcu ajungând la spital, iar Blidaru la Poliţie şi Parchet pentru a da declaraţii. Victima agresiunii era aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru a primi îngrijiri medicale, în privinţa lui Blidaru nefiind luată până la închiderea ediţiei vreo măsură de reţinere sau punere a sa sub control judiciar, precizări pe această temă din partea procurorului de caz fiind aşteptate pentru azi.

Primarul din Negomir, Ion Gruescu, a spus ieri că tânărul provine dintr-o familie de scandalagii, tatăl agresorului fiind şi el implicat anul trecut într-o altercaţie cu şeful postului de poliţie din comună. „Acum o săptămână am pietruit nişte drumuri unde era accesul mai greoi, printre care şi drumul din satul Artanu. Din cauză că s-a trecut cu utilajele grele am hotărât să refacem şanţul şi de asta l-am rugat pe consilier să meargă acolo să facă treabă. Din câte am înţeles, cetăţeanul acesta a venit şi l-a lovit cu toporul în cap fără să se certe, fără nimic. Consilierul este în afara oricărui pericol, a primit îngrijirile necesare şi acum este bine, dar fapta este condamnabilă. Consilierul este om de vază în comună, muncitor, de bună credinţă”, a spus primarul Ion Gruescu.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: