Al treilea dosar de evaziune fiscală pentru Ciupilan

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au finalizat o nouă anchetă deschisă împotriva lui Ion Rădulescu, afaceristul rom din Meteor mult mai cunoscut sub numele de Ciupilan, cel care a ajuns acum la a treia acuzaţie oficială de evaziune fiscală.

Ciupilan a fost trimis în judecată şi acuzat că nu a plătit statului impozite de peste 62.600 de lei, bani care ar reprezenta taxa de mediu de 3% pe care firma acestuia ar fi trebuit să o achite în perioada în care s-a ocupat de strângerea şi valorificarea deşeurilor din fier vechi.

Fabimet Impex SRL este firma care i-a adus lui Ciupilan şi o grămadă de bani în perioada de glorie a afacerilor cu fier vechi, dar şi actualele probleme cu legea, inculpatul recunoscând în faţa anchetatorilor acuzaţiile care îi sunt aduse. De altfel, el a recunoscut acuzaţiile şi în celelalte două dosare în care este judecat tot pentru că nu a plătit statului taxe şi impozite, dosare în care a şi fost reţinut, arestat preventiv sau arestat la domiciliu, aşa cum este în ultima vreme. Ciupilan a primit deja o condamnare de 4 ani şi jumătate cu executare şi obligaţia de a plăti o amendă penală de 40.000 de lei, sentinţa nefiind una definitivă, procesul fiind în curs de judecată la Curtea de Apel Craiova.

Afaceristul a ieşit în evidenţă cu ani în urmă după ce a declarat într-un ziar central că a strâns atâţia bani din afaceri încât îşi poate cumpăra un avion, singura sa problemă la acel moment fiind lipsa unui aeroport în cartierul Meteor. Ulterior, Ciupilan a spus că doar a vrut să se laude şi că nu a avut niciodată milioanele de euro cu care se lăuda prin ziare. El era bun prieten în acele vremuri cu Constantin Ninel Potârcă, fostul candidat la Preşedinţia României fiind deja în spatele gratiilor tot pentru afaceri ilegale cu fier vechi, la începutul problemelor sale cu legea şi Potârcă primind mandate de arestare preventivă sau la domiciliu, în cele din urmă instanţele condamnându-l la executarea a 6 ani de puşcărie, asta în condiţiile în care mai are pe rol şi alte dosare care se apropie de pronunţarea unor pedepse finale.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: