Consilier parlamentar în aşteptarea verdictului. Denunţat de Ciupilan!

Zi cu emoții pentru un consilier parlamentar din Senatul României, judecătorii din cadrul Tribunalului Gorj urmând să pronunțe sentința cu privire la acuzațiile ce i se aduc după ce a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni.

Vasile Zosim așteaptă verdictul după ce, la sfârșitul primăverii, a fost inclusiv încătușat în cadrul anchetei ce l-a vizat. El are probleme cu legea după ce afaceristul Ion Rădulescu din Tg Jiu, zis Ciupilan, l-a denunțat la Parchet pentru că i-ar fi dat diferite cadouri și sume de bani pentru a-i facilita contracte pentru fier vechi, contracte pe care nu le-a obținut. Ciupilan, condamnat deja definitiv pentru infracțiuni de evaziune fiscală, a ales să colaboreze cu anchetatorii pentru a-și salva pielea de alte acuzații, Zosim trezindu-se anchetat la rândul său de fapte de corupție.
„Conform situației de fapt reținute în rechizitoriu, inculpatul Zosim Vasile, în lunile februarie-martie 2014, a pretins și primit de la Rădulescu Ion, administrator al unei societăți comerciale, în mai multe tranșe, suma totală de 42.000 lei, iar la sfârșitul anului 2013 și începutul anului 2014, parfumuri și băuturi alcoolice în valoare de 1.500 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra persoanelor cu funcție de decizie din conducerea unei companii energetice și a uneia de transport petrolier, în vederea încheierii unor contracte de valorificare fier vechi. În cauză, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Gorj au fost delegați de procurorul de caz să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative care au contribuit la administrarea materialului probator”, comunica în vară structura teritorială de la Târgu Jiu a Direcției Generale Anticorupție.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: