Iulia Vână a pierdut procesul cu ANI

Verdict al magistraților Curții de Apel Craiova în dosarul de incompatibilitate al fostului viceprimar al municipiului Târgu Jiu, Iulia Vână, pe care inspectorii de integritate au acuzat-o că a fost în structurile de conducere ale unor școli din oraș în timpul mandatului, deși nu avea voie.

Agenția Națională de Integritate a pus verdictul de incompatibilitate în cazul Iuliei Vână în această vară, fostul viceprimar având posibilitatea să conteste raportul la instanță, lucru pe care l-a și făcut.
Magistrații au avut nevoie de doar două termene pentru a stabili însă că demersul lui Vână este unul „nefondat”, la fel ca alți foști sau actuali edili și aceasta pierzând bătălia cu ANI la Curtea de Apel Craiova, sentința nefiind una definitivă. „Respinge cererea de chemare în judecată ca fiind nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Craiova”, au decis judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova.
La mijlocul verii, ANI a comunicat că fostul viceprimar a fost timp de câțiva ani în incompatibilitate. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliului de Administrație al mai multor unități de învățământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a menționat Agenția Națională de Integritate.
Aproape toţi consilierii locali din mandatul trecut au făcut parte din consiliile de administraţie ale şcolilor, dar ANI a apucat să-i verifice doar pe unii dintre ei.

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: