Consilierii comunei Prigoria nu au aprobat bugetul pe 2009

Consilierii comunei Prigoria acuză primarul de dezinteres faţă de problemele comunităţii. În semn de protest faţă de indiferenţa edilului local, consilierii au refuzat aprobarea bugetului pe 2009. Primarul consideră că toată această situaţie a fost cauzată de ,, o gaşcă,, de consilieri potrivnici actualei conduceri a comunei.

În şedinţa de Consiliu Local al comunei Prigoria din data de 31 martie au fost supuse dezbaterii mai multe probleme de interes local: aprobarea bugetului pe 2009, execuţia bugetară, închirierea unor terenuri în vederea amenajării unei cariere de exploatare a cărbunelui, plata cheltuieliilor pentru naveta profesorilor şi distribuirea ştampilelor Consiliului Local.
Dintre problemele aflate pe ordinea de zi numai decontarea transportului profesorilor n-a generat discuţii aprinse între consilieri şi primar.

Conflictul dintre consilieri şi primar ia proporţii

Consilierii spun că nu au aprobat execuţia bugetară din cauză că primarul a refuzat să le pună l-a dispoziţie documentele legale privind cheltuieliile efectuate anul trecut. De asemenea, reprezentanţii partidelor în Consiliul Local au refuzat să aprobe închirierea terenurilor spunând că preţul stabilit de primar este derizoriu. În acest sens, Vasile Cotojman, consilier local a declarat:,, Ne-am opus afacerii primarului care vroia să închirieze unele terenuri de pe raza comunei la preţul de 5 bani/ mp adică 0,050 lei/mp. În condiţiile în care noi plătim cetăţenilor 2 miliarde pentru închirierea unor terenuri în vederea deschiderii unei microcariere preţul stabilit de primar e mai mult simbolic pentru a nu spune că dă pământul degeaba. Primarul ne-a spus că acesta este preţul oferit de licitatori, cu toate că nu a fost anunţată nici o licitaţie legală. Pentru a ne convinge am solicitat primarului să fie prezenţi la fiecare licitaţie şi 2 consilieri, însă ni s-a spus că nu e treaba noastră.,,
Vasile Cotojman a mai precizat:,,Am cerut să ni se arate şi nouă planul de excavaţii pentru acele zone, deoarece deschiderea unei cariere pentru exploatarea cărbunelui poate avea drept consecinţă producerea unor alunecări de teren, satul Negoieşti riscând să fie acoperit de pământ, însă şi de această dată nu era treabă noastră.,, 
 O altă problemă adusă în discuţie privea distribuirea ştampilelor Consiliului Local. Consilierii spun că toate ştampilele sunt ţinute de edilul şef, Consiliul neputând parafa nici un act. De asemenea, marea parte a consilierilor sunt nemulţumiţi de faptul că şedinţele nu se ţin în mod regulat aşa cum prevede legislaţia în vigoare, hotărârile fiind luate doar de primar.Ei afirmă că primarul a distribuit fondul de rulment al Consiliului Local la diverse firme, fără aprobarea lor. Pentru faptul că au fost ignoraţi de prea multe ori consilierii nu au aprobat bugetul pe 2009. Emil Răgman, primarul comunei Prigoria consideră că tot conflict a fost iscat de o anumită gaşcă de consilieri, ale căror nemulţumiri sunt nefondate. În ceea ce priveşte aprobarea bugetului pe 2009, primarul spune că va convoca altă şedinţă de Consiliu la sfârşitul acestei săptămâni.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: