Consilierii cu terenuri la Jilț Sud blochează Consiliul Local Slivilești

Consilierii locali din Slivilești nu mai vor să aprobe nicio hotărâre. Unul din motive este legat de exproprierile ce urmează să aibă loc pentru extinderea Carierei Jilț Sud, susține primarul Sorin Bucurescu. De altfel și la primărie au ajuns niște documente pentru expropriere însă primarul Bucurescu spune că nu se grăbește să le semneze. Totodată, cetățenii care dețin terenuri în fața excavatoarelor continuă să țină blocate utilajele miniere ale UMC Jilț Sud.

Proiectul privind exproprierile pentru utilitate publică pentru cariera Jilț Sud se află în dezbatere publică, iar la primărie au ajuns niște documente ce trebuie semnate de autoritățile din Slivilești. Primarul comunei spune că o parte din consilieri vor rămâne fără terenuri, urmând să fie expropriați și pentru că nu au un loc de muncă stabil vestea i-a supărat atât de tare că nu vor să mai avizeze nicio hotărâre de Consiliu Local. "E primul an când nu dau cadouri. Nu prea aprobă consilierii. Nu vor. Am majoritate dar unul e supărat că a dat pământ pentru minerit și nu l-au angajat și acum cei de la minerit au venit cu niște hârtii, s-a dat o hotărâre de Guvern pentru Jilț Sud, sunt 900 de familii din Slivilești pe culoarul de expropriere. Guvernul a aprobat banii și ne cer aprobarea noastră. Din Miculești am trei consilieri și nu mai aprobă nimic. N-au serviciu și le ia pământul", a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești. 

Nu semnează hârtiile

Cei de la companie i-au trimis și primarului să semneze niște hârtii pentru exproprierea oamenilor. Primarul Sorin Bucurescu spune că nu va semna în orice condiții. "Ce să semnez? Aici trebuie o hotărâre de Consiliu Local. Trebuie o dezbatere publică. Au dat legea în așa fel încât îți ia casa și restul de teren ce nu au nevoie nu îl ia. Nu știu dacă semnez, să discut cu oamenii. Eu trebuie să dau avizul de expropriere", a explicat Sorin Bucurescu.

Cei direct vizați, care au terenuri în fața excavatoarelor și care au blocat de luni bune utilajele, spun că nu știu nimic de aceste noi reglementări legislative. Spun că își mențin poziția, că vor ține excavatoarele în continuare blocate. "N-am primit nimic. Am cerut o audiență la domnul Sorin Boza, așteptăm să ne cheme după 21 decembrie. Noi nu renunțăm, până nu fac angajarea pe perioadă nedeterminată cum ne-am înțeles ținem excavatoarele blocate", a spus Elena Răduțu.  

Vizualizări: 2,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: