Consilierii din Motru, acuzaţi că fentează legea

Instituţia Prefectului Gorj a contestat în instanţă un proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local Motru anul trecut. Juriștii din Prefectură consideră că reprezentanţii Consiliului Local Motru au încălcat legea atunci când au aprobat regulamentul de funcționare al Consiliului Local. Practic, consilierii locali au încercat să fenteze legea.

Consiliul Local Motru a aprobat anul trecut regulamentul de funcționare al organismului printr-o metodă nu tocmai legală. Pe ordinea de zi erau doar două proiecte, unul privind regulamentul, iar celălalt privind validarea unui consilier local în locul lui Tudor Dobrică care își dăduse demisia. Primarul Gigel Jianu spune că regulamentul trebuia aprobat cu două treimi din voturi, lucru care nu a putut fi respectat de îndată ce Dobrică demisionase.”Când să se voteze regulamentul nu se întrunea minimul necesar de voturi, cele două treimi, pentru că domnul Dobrică își dăduse demisia. Am sărit peste, l-am validat pe domnul Popescu în locul domnului Dobrică, după care am supus din nou la vot. Ori legea interzice să supui la vot același proiect de două ori în aceeași ședință”, a spus Gigel Jianu, primarul din Motru. Acesta mai spune că liberalii n-au fost de acord cu regulamentul pentru că ei își doreau ca ședințele de CL să fie înregistrate video și audio, propunere respinsă de PSD. ”Prefectura consideră ilegal și este ilegal, dar și consilierii PNL au contestat în contencios administrativ”, a mai spus Jianu.

Au încălcat procedura
Juriștii din cadrul Instituției Prefectului Gorj spun că au atacat în instanță hotărârea pentru că nu respectă procedura. ”Am contestat un proiect de hotărâre privind regulamentul intern și l-am contestat pentru că a fost dezbătut de două ori în aceeași ședință de Consiliu Local ceea ce este ilegal. Au dezbătut, au pus spre aprobare, nu a obținut numărul de voturi, după care au trecut la următoarele și au revenit la același proiect care a și trecut. Juriștii au considerat că nu s-a respectat procedura”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: