Consilierii din Săcelu au ales. Vasile Tălău este noul viceprimar

Fostul viceprimar al comunei Săcelu Vasile Tălău a revenit pe funcţie vineri, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local la care a participat până și Corpul de Control al prefectului Liviu Andrei. Gheorghe Dănășel, persoana care l-a înlocuit pe Tălău la primărie, se judecă acum cu reprezentanții Consiliului Local. Instituția Prefectului Gorj spune că în sfârșit s-a respectat legea la Săcelu.

Consilierii locali din Săcelu au votat cu chiu cu vai vineri repunerea pe funcție a fostului viceprimar Vasile Tălău. Acesta avea hotărâre judecătorească de repunere pe funcție încă din aprilie 2009 însă până acum consilierii locali au tergiversat momentul dat fiind și faptul că Tălău nu este pe placul primarului Ion Voica.

Forțați de Corpul de Control al prefectului

Pentru ca lucrurile să se desfășoare în spiritul legii, prefectul Liviu Andrei a delegat vineri la Săcelu Corpul de Control care a participat la ședință. Acesta nu a avut însă dreptul decât de a-și da cu părerea. ”Domnul prefect a delegat vineri Corpul de Control la Săcelu pentru a veghea la buna desfășurare a ședinței de Consiliu Local și pentru a veghea la respectarea legii. În urma supunerii la vot, consilierii au ales cu nouă voturi pentru repunerea lui Vasile Tălău în funcția de viceprimar. Au fost și două abțineri”, a adăugat Liviu Diaconescu, șef Serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituției Prefectului.

Bani din urmă

Odată cu repunerea pe funcție a viceprimarului Vasile Tălău, primarul Ion Voica trebuie să-i plătească acestuia indemnizația de viceprimar încă din luna aprilie a anului 2009. În cazul în care, Gheorghe Dănășel a fost și el remunerat în această perioadă, primarul va trebui să recupereze sumele de bani atribuite acestuia. ”Legea prevede ca Vasile Tălău să-și recupereze drepturile salariale pe perioada în care consilierii nu au votat repunerea lui pe funcție. În prezent, Gheorghe Dănășel, se judecă cu reprezentanții Consiliului Local pentru schimbare abuzivă din funcție”, a declarat Liviu Diaconescu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: