Consilierii PSD susţin demiterea lui Rotaru. Reacţia lui Romanescu

Consilierii locali ai PNL Târgu Jiu vor avea susţinerea celor de la PSD în demersul lor prin care vor să îl demită pe Marian Rotaru, directorul Direcţiei de Patrimoniu. Rotaru este directorul care a făcut de râs oraşul, după ce în presă a apărut o fotografie în care o salariată îi făcea pedichiura la birou.

Iniţiativa acestui proiect de hotărâre îi aparţine lui Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj. La prima vedere, acesta l-a pus într-o situaţie dificilă pe primarul liberal Marcel Romanescu, care a spus permanent că legea nu îi permite să îl demită pe Rotaru. „Eu am explicat în conferinţa de presă că primarul a ales o altă cale, o altă procedură, prin comisia de disciplină. Eu zic că putem să interpretăm legea şi la modul că o comisie de disciplină se poate pronunţa şi asupra imaginii negative”, a spus Vîlceanu la Accent TV.

Vîlceanu a spus că oamenii care i s-au plâns lui de comportamentul directorului Rotaru au depus în prealabil memorii la senatorul Cârciumaru şi primarul Romanescu. „Oamenii care au venit astăzi la mine şi s-au plâns au trimis acest memoriu şi domnului Cârciumaru cu foarte multe luni în urmă. Dânsul nu a făcut ce am făcut eu”, a spus Vîlceanu, precizând că Romanescu ar fi făcut o comisie de disciplină.

Consilierul local al PSD Târgu Jiu, Viorel Petcu, a spus că şi social-democraţii se gândeau la un astfel de demers. „Este bine venită propunerea, şi noi ne gândeam, dar important este că a avut cineva iniţiativă”, a spus Viorel Petcu la postul de televiziune.

Romanescu nu s-a declarat împotriva demersului făcut de colegii lui. „Orice demers făcut cu respectarea legii este bine venit”, a spus Romanescu, precizând că el nu a identificat o astfel de posibilitate. „Nu am găsit până acum un text în lege care să îmi permită un asemenea lucru, dar sunt convins că domnul preşedinte Dan Vîlceanu este consiliat de oameni de bună credinţă, oameni care cunosc prevederile legale. Nu cred că a iniţiat acest proiect de hotărâre fără să se consulte cu oameni de specialitate. Aşa vreau eu să cred. Un om care se respectă nu face niciodată demersuri în afara cadrului legal”, a mai spus primarul liberal.

Vizualizări: 2,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: