Anca Dragu (RO+): S-a golit puşculiţa

Fostul ministru al Finanţelor, Anca Dragu, cofondator al Mişcării România Împreună (RO+), a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, că documentul trimis Comisiei Europene de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, arată clar faptul că PSD nu îşi poate onora angajamentele luate.

„S-a golit puşculiţa. Acest document trimis către Comisia Europeană nu e vreun draft, ci e un document oficial. Toate statele sunt obligate să trimită până la jumătatea lui octombrie bugetele, pe care Comisia Europeană le evaluează şi dă răspuns: «Sunteţi în linie cu angajamentele pe care le-aţi luat sau nu?». România a trimis puţin cam târziu şi acum spune că nici nu e un document serios. Nu le face bine această abordare. Ce urmează în 2019, consolidarea bugetară, e nimic în comparaţie cu 2020 şi 2021”, a declarat Anca Dragu.

În condiţiile noului deficit prognozat de Guvern, Anca Dragu a punctat faptul că nu mai poate fi vorba de creşteri de salarii şi pensii. „În 2021, Guvernul României estimează 1,23% din PIB deficit, e mai mult decât înjumătăţirea deficitului. E o chestiune bună, dar asta înseamnă că trebuie să uităm de creşteri de pensii şi salarii. Adio!”, a avertizat Anca Dragu. (A.A.)

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: