El este omul lui Cioloş în Gorj

Mişcarea România Împreună, partidul lui Dacian Cioloş, prinde contur şi în Gorj. Alin Cristian Mituţă, un tânăr din Novaci, care lucrează din 2008 la Bruxelles, a anunţat că se întoarce acasă, pentru a sprijini acest proiect politic. Nu este exclus ca gorjeanul să fie pe lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Alin Cristian Mituţă a explicat pe pagina de socializare că sunt mai multe motive pentru care se întoarce acasă, pe termen nedefinit. Acesta a explicat că nu este împăcat cu faptul că „România merge în direcţia total greşită” şi că vrea să se implice în readucerea ţării „pe calea cea bună, cea europeană”. Acesta vrea să se implice în pregătirea alegerilor europene şi să pună umărul „la construcţia unui nou partid, altfel decât toate celelalte”. Alin Cristian Mituţă are 34 de ani şi susţine că are încredere totală în liderul formaţiunii, Dacian Cioloş.

A fost şef la cabinetul premierului Cioloş

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Cioloş, i-a făcut o prezentare interesantă lui Alin Mituţă pe pagina de socializare: „Alin e din Novaci, un orăşel la poalele Parângului. Când a mers prima dată la Bucureşti, şi-a spus că odată trebuie să ajungă acolo la facultate. Şi aşa a fost. Când Alin a mers apoi prima dată la Paris cu Erasmus, şi-a spus că ar vrea să studieze acolo cândva. Şi aşa a fost. Câţiva ani mai târziu, Alin era la master la renumitul Institut de Studii Politice din Paris - Sciences Po. Unii dintre profesorii cei mai străluciţi de la renumita universitate lucrau pentru instituţiile europene, iar Alin şi-a spus că la un moment dat o să vrea să ajungă să lucreze acolo. Şi aşa a fost. Din 2008, Alin lucrează la Bruxelles. Acum trei ani Alin nu îl cunoştea pe Dacian Cioloş, dar i-a urmărit cariera, discursul şi felul în care un român îşi reprezenta ţara la cel mai înalt nivel. Alin şi-a spus că atunci când Dacian se va întoarce în România şi va avea o funcţie în Guvernul României, atunci este momentul şi pentru el să se întoarcă. Şi şase luni mai târziu, aşa a fost. Alin i-a scris pur şi simplu un email lui Dacian, şi-a suspendat contractul şi a venit la Bucureşti. Nu a cerut nicio funcţie, a venit pur şi simplu să pună umărul. A lucrat în Cancelarie, cu Dacian şi Dragoş Tudorache şi în ultimele 5 luni ale guvernului tehnocrat, a fost şeful de cabinet al lui Dacian. S-a întors apoi în 2017 la Bruxelles. Alin vine acum din nou să pună umărul la construcţia Mişcării România Împreună şi la schimbarea pe care milioane de români şi-o doresc şi pentru care sute de mii de oameni au ieşit în stradă în ultimii 2 ani. Şi aşa o să fie”.

Vizualizări: 6,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: